ΑΠΑΝΤΗΣΗ:«Όψιμες «αγωνίες» στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας»

Αγαπητέ Μπάμπη,

Διάβασα την επιστολή σου, με θέμα περί τις: «Όψιμες «αγωνίες» στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας».

Ξέρεις πως σε πολλά θέματα συμφωνώ μαζί σου, σε κάποια όλα όχι. Το ίδιο συμβαίνει και με την πρόσφατη επιστολή σου. Έχει πάρα πολλά θετικά στοιχεία και αλήθειες (πέραν της ωραίας φωτογραφίας σου και του γλαφυρού, εξεζητημένου και άριστου τρόπου χρήσης της Ελληνικής γλώσσας). Αλήθειες που όλοι θεωρώ πως τις ξέραμε. Διαφωνώ, όμως σε δύο άξονες, αν και φυσικά εξακολουθώ να σε αγαπώ. Γι’ αυτό θέλω να δεχθείς καλόπιστα την κριτική και αγωνία μου. Ο πρώτος άξονας έχει να κάνει με την ιδιαίτερη μνεία που κάνεις για τα παραρτήματα και ο δεύτερος στην όψιμη αγωνία.

– Ως προς την όψιμη αγωνία, θα σε παρέπεμπα σε μια λαϊκή ρήση «κάλλιο αργά παρά ποτέ». Αρκεί βεβαίως, αυτή η έστω όψιμη αγωνία, να είναι ειλικρινής και όχι υποκριτική. Αν είναι υποκριτική έχεις όντως απόλυτο δίκαιο. Το ότι είναι όμως όψιμη, δεν είναι αναγκαία λάθος και αυτομάτως κατακριτέα.

– Ως προς τα πυρά κατά των παραρτημάτων, θεωρώ πως είναι υπερβολικά και σε κάποιο βαθμό άδικα, αν και εμπεριέχουν και αρκετή δόση αλήθειας.

 

Ίσως να σε αδικώ και η κριτική σου να είναι καλοπροαίρετη, αλλά τον τελευταίο καιρό, βλέπω πολλούς συναδέλφους να «βάλλουν» κατά των παραρτημάτων, όχι προφανώς για να «χτίσουν» κάτι καλύτερο, ούτε από αγωνία για το Ίδρυμα, αλλά νομίζω από φιλοτομαρισμό, οπότε θεωρώ πως πρέπει να παρέμβω. Δηλαδή, κάποιοι από την Κοζάνη δεν κάνουν εποικοδομητική, καλοπροαίρετη κριτική, αλλά θέλουν την εξόντωση των παραρτημάτων, γιατί έτσι νομίζουν ότι θα επιβιώσουν και ενδεχομένως θα ευημερήσουν. Ελπίζω και εύχομαι πως εσύ διαφέρεις από αυτούς.

Το ΤΕΙ ονομάζεται Δυτικής Μακεδονίας και όχι Κοζάνης. Η Κοζάνη είναι η μοναδική επαρχιακή πόλη με έδρα Πανεπιστημίου και ΤΕΙ! Επιπλέον, όλες οι κεντρικές αποφάσεις για το ΤΕΙ (δίκαιες ή άδικες) «πέρασαν» και εγκρίθηκαν από την Κοζάνη. Κλαίνε οι χήρες κλαίνε και οι παντρεμένες;

Δεν χρειάζεται να βγάλουμε τα μάτια μας. Έχουν γίνει εκατέρωθεν λάθη. Ναι και στα παραρτήματα, όπως έγιναν και στην Κοζάνη, ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να αναδιοργανωθούμε και να ανασυνταχθούμε, διότι έρχονται δύσκολες μέρες και πρέπει όλοι να επιβιώσουμε. Έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας: «H ισχύς εν τη εν ενώσει» και νομίζω πως ήταν σοφοί. Ας βρούμε έναν ρεαλιστικό, δίκαιο τρόπο να «μαζέψουμε» και να νοικοκυρέψουμε το Ίδρυμα, χωρίς να βάλλουμε ο ένας ενάντια του άλλου. Δεν ισχύει πάντοτε το ρητό «ο θάνατος σου, η ζωή μου».

 

Με εκτίμηση,

 

Γεώργιος Β. Τασκασαπλίδης

Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό

TEI Δυτικής Μακεδονίας

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Δεκέμβριος, 2011, 11:59 μμ. στις Κατηγορίες ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr