ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ. ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΝ Θ. ΓΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ. ΟΛΟΚΛΗΡΗ, Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

18:40 – Συνήλθε σε συνεδρίαση στις 21 Απριλίου 2010 μετά από πρόσκληση της Προέδρου η Διοίκηση του σωματείου με θέμα: Κλήση σε απολογία τριών μελών του Σ σωματείου του Γούσια Θεόδωρου, πρώην Προέδρου, του Αποστόλου Παναγιώτη, πρώην ταμία, και της Γούσια Μαρίας, μέλος του Σωματείου. Οι ανωτέρω δεν προσήλθαν σε απολογία και το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και με ομόφωνη απόφαση ενέκρινε την εισήγηση της προέδρου:

  1. Για τον Γούσια Θεόδωρο :

Α) Η προσκόμιση, μέσω της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου εγγράφου, ως απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, χωρίς να γίνει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, παραβίαση του άρθρου 12 του Καταστατικού.

Β) Σύμφωνα με το άρθρο 20 του καταστατικού είναι δυνατόν να χορηγούνται αποζημιώσεις στον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. , εφόσον απασχοληθούν για υποθέσεις του Σωματείου, με εισήγηση του Προέδρου και ύστερα από δικαιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. Το ύψος δε αυτών καθορίζεται με τον προϋπολογισμό που εγκρίνεται με απόφαση της Γ.Σ. των μελών. Τέτοια απόφαση στην Γ.Σ. ουδέποτε έχει ληφθεί και οι αποζημιώσεις που έχουν δοθεί είναι αυθαίρετες.

Γ) Η ακαταστασία που υπάρχει στην τήρηση των βιβλίων του Σωματείου. Έχουν γίνει διαγραφές μελών του Σωματείου, χωρίς την τήρηση του Καταστατικού και χωρίς απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και ταυτόχρονα ανεξέλεγκτες εγγραφές νέων μελών.

Δ) Η μη σωστή τήρηση των οικονομικών βιβλίων του Σωματίου και συγκεκριμένα :

  • Δεν υπάρχουν στο αρχείο οι αποδείξεις εσόδων – εξόδων όλων των προηγούμενων χρόνων, οι οποίες έχουν εξαφανιστεί, χωρίς απόφαση του Διοικητικού Σ συμβουλίου για καταστροφή.
  • Υπάρχουν ακυρωμένες αποδείξεις πληρωμής των συνδρομών. Αυτό είναι αδιανόητο, γιατί η απόδειξη εκδίδεται όταν το κάθε μέλος καταβάλει την συνδρομή του (άρθρο15 παρ. α του Καταστατικού) .
  • Χρησιμοποιούνται για τα έξοδα πολλά μπλοκ αποδείξεων τα οποία δεν ήταν αριθμημένα, δεν υπήρχαν αποδείξεις εξόδων, έχουν καταστραφεί οι αποδείξεις εξόδων των προηγούμενων ετών.

Ε) Το γεγονός ότι επέτρεπε την παρουσία της γυναίκας του Γούσια (πρώην Προέδρου) στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, οι αυθαίρετες παρεμβάσεις της στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και οι επιθέσεις της στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που δεν συμφωνούσαν με την άποψη της και την άποψη του συζύγου της.

Ζ) Η υβριστική επιθετική και απαξιωτική στάση σε βάρος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη συζήτηση της μομφής.

Για την Γούσια Μαρία

Α) Το γεγονός ότι ερχόταν και συμμετείχε στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και με τις αυθαίρετες παρεμβάσεις της και τις επιθέσεις της στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που δεν συμφωνούσαν με την άποψη της και την άποψη του συζύγου της.

Β) Η υβριστική επιθετική και απαξιωτική στάση σε βάρος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη συζήτηση της μομφής

Για τον Αποστόλου Παναγιώτη

Η μη σωστή τήρηση των οικονομικών του Σωματείου ( υπάρχουν ακυρωμένες αποδείξεις πληρωμής των συνδρομών, χρησιμοποιούνταν για τα έσοδα πολλά μπλοκ αποδείξεων τα οποία δεν ήταν αριθμημένα, εν υπήρχαν αποδείξεις εξόδων, έχουν καταστραφεί οι αποδείξεις εξόδων των προηγούμενων ετών).

Με βάση τις ανωτέρω πράξεις των προαναφερόμενων μελών και από το γεγονός ότι δεν προσήλθαν στην κλήση για απολογία, για να εξηγήσουν τη στάση η τους αυτή, αποφασίζουμε μετά από διαλογική συζήτηση ομόφωνα την διαγραφή τους από μέλη του Σωματείου Γουνεργατών για τους λόγους :

Α) Του Θεόδωρου Γούσια για την παραβίαση των άρθρων του καταστατικού 5 ( έγκριση νέων μελών) άρθρο 7 (δικαιώματα μελών) άρθρο 8 (διαδικασία διαγραφής μελών ) άρθρο 10 (ορθή τήρηση των βιβλίων του σωματείου) άρθρο 12 (λήψη αποφάσεων, χωρίς συνεδρίαση του Δ.Σ.) και άρθρο 15 (ορθή τήρηση των οικονομιών στοιχείων)

Β) Του Αποστόλου Παναγιώτη για παραβίαση του άρθρου 15 του καταστατικού (σωστή τήρηση των οικονομικών βιβλίων και στοιχείων και καταστροφή των στοιχείων προηγούμενων ετών χωρίς απόφαση του Δ.Σ.) και

Γ) Της Γούσια Μαρία για παράβαση του άρθρου 8 παρ. 3 του καταστατικού του σωματείου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Του Σωματίου ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΓΟΥΝΑΣ-ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΔΕΡΜΑΤΟΣ-ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 22,Απρίλιος, 2010, 6:43 μμ. στις Κατηγορίες ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr