Γενναία επιδότηση για πρόσληψη ανέργων 55 έως 64 ετών

Τη δυνατότητα να εργαστούν σε δήμους και Περιφέρειες όλης της χώρας ώστε να συμπληρώσουν τα ένσημά τους προκειμένου να βγουν σε σύνταξη έχουν 5.000 άνεργοι ηλικίας 55 έως 64 ετών, μέσω του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα «επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 έως 64 ετών» δέχεται από την περασμένη εβδομάδα αιτήσεις και στοχεύει στην απασχόληση ανέργων που έχουν απολυθεί από ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και μακροχρόνια ανέργων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόσθετες δυσκολίες επανένταξης στην αγορά εργασίας λόγω της ηλικίας τους.

Οι επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν τους ανέργους δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες, ενώ η επιχορήγηση διαρκεί για 24 μήνες. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 25 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης (625 ευρώ το μήνα). Ειδικότερα από το πρόγραμμα μπορούν να ωφεληθούν μακροχρόνια άνεργοι (πάνω από 12 μήνες) ηλικίας 55 έως και 64 ετών, καθώς και άνεργοι πρώην εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, των οποίων η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους ή μερικής απασχόλησης καταγγέλθηκε από τις 15 Ιουλίου του 2010 και μετά αλλά και όσων η σύμβαση καταγγελθεί μέχρι τη λήξη του προγράμματος, επίσης ηλικίας 55 ετών και άνω.

Οι ωφελούμενοι πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις δήμων και Περιφερειών οι οποίες ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Δεν είναι δυνατή η ένταξη στο πρόγραμμα για απασχόληση ανέργων τις βραδινές ώρες. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στη διεύθυνση www.oaed.gr.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Ιανουάριος, 2012, 7:02 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “Γενναία επιδότηση για πρόσληψη ανέργων 55 έως 64 ετών”

 1. Αντώνης Παραράς

  Ομάδα alphafm.gr
  Στο τέλος κάθε άρθρου ( κάτω κάτω) φαίνεται η ημερομηνία που βγήκε το κάθε άρθρο

 2. ΓΙΟΥΛΗ

  Καλημέρα σας. Σχετικά με την ανάρτηση των προσλήψεων από φορείς του Δημοσίου, έχετε κάποια πληροφόρηση ότι εξακολουθεί να ισχύει; Όταν ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο από τον ΟΑΕΔ μας είπαν ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα. Έκτοτε, ουδέν νεώτερο. Ούτε από γραφεία πολιτικών λέγεται οτιδήποτε, ουδείς γνωρίζει αν αναβλήθηκε ή ματαιώθηκε. Παρακολουθώ στο blog σας, συνεχώς το αναρτάτε. Έχετε κάποια πληροφόρηση για το θέμα;
  Ευχαριστώ.

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr