Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών-ήρθε η ώρα να σκεφτούμε την Υγεία όχι τα Ναρκωτικά

Το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ

« Καθώς προετοιμαζόμαστε για τη Σύνοδο Κορυφής του Σεπτέμβριου σχετικά με τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, πρέπει να αναγνωρίσουμε τα μεγάλα εμπόδια που θέτει στην ανάπτυξη η χρήση και η παράνομη διακίνηση των ναρκωτικών. Όπως υπογραμμίζει το θέμα της φετινής Ημέρας, ήρθε η ώρα να σκεφτούμε την Υγεία όχι τα Ναρκωτικά.

Η χρήση…
ναρκωτικών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία. Η ενέσιμη χρήση ναρκωτικών είμαι μία από τις πρωταρχικές αιτίες διάδοσης του HIV. Σε μερικές περιοχές του κόσμου, η χρήση ηρωίνης και το HIV έχουν φτάσει σε ποσοστά επιδημίας. Ο έλεγχος των ναρκωτικών είναι ένα σημαντικό κομμάτι της μάχης κατά του HIV/AIDS.

Τα ναρκωτικά αποτελούν απειλή και για το περιβάλλον. Η καλλιέργεια της κόκας καταστρέφει τεράστιες ζώνες τροπικών δασών στις Άνδεις που αποτελούν τους πνεύμονες του πλανήτη μας. Τα χημικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή κοκαΐνης μολύνουν τα ποτάμια της περιοχής.

Η παράνομη εμπορία ναρκωτικών υπονομεύει τη διακυβέρνηση, τους θεσμούς και την κοινωνική συνοχή. Οι έμποροι ναρκωτικών επιλέγουν συνήθως οδούς όπου το κράτος δικαίου είναι ανίσχυρο. Ως αποτέλεσμα, τα εγκλήματα που συνδέονται με τα ναρκωτικά ενισχύουν την αστάθεια και τη φτώχεια.

Για να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος, είναι αναγκαίο να προωθήσουμε την

ανάπτυξη στις περιοχές όπου καλλιεργούνται ναρκωτικά. Το έργο μας για την υλοποίηση των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας και η καταπολέμηση των ναρκωτικών πηγαίνουν μαζί. Αν θέλουμε να ξεριζώσουμε τις παράνομες καλλιέργειες, πρέπει να εξαφανίσουμε τη φτώχεια.

Οι τελευταίες ανησυχητικές τάσεις – σε περιοχές της Δυτικής Αφρικής και Κεντρικής Αμερικής – δείχνουν πως το εμπόριο ναρκωτικών μπορεί να απειλήσει την ασφάλεια ακόμη και την κυριαρχία των κρατών. Αυτός είναι ο λόγος που τα Ηνωμένα Έθνη δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στη βελτίωση της απονομής δικαιοσύνης και στην καταπολέμηση του εγκλήματος στο πλαίσιο των επιχειρήσεων του ΟΗΕ για την οικοδόμηση και διατήρηση της ειρήνης.

Οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν επίσης αυτό που τους αναλογεί. Κάνω έκκληση σε όλα τα κράτη να γίνουν μέρη της Σύμβασης του ΟΗΕ κατά του Οργανωμένου Διεθνικού Εγκλήματος. Καλώ επίσης τα κράτη να τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους, ως μέρη της Σύμβασης του ΟΗΕ κατά της Διαφθοράς, ενισχύοντας την ακεραιότητα και μειώνοντας τη διαφθορά που διευκολύνει το εμπόριο ναρκωτικών.

Στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ας επιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας να δράσουμε από κοινού, στην κοινωνία και στην παγκόσμια οικογένεια μας.»

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Ιούνιος, 2010, 6:34 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr