Η Βουλή και ο Πετσάλνικος απαντούν στον Τρεμόπουλο για το πάρκο

Το «Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης» δημιουργήθηκε σε έκταση που αποτελούσε αγροτεμάχια κατοίκων της περιοχής που παραχωρήθηκαν στους Δήμους της περιοχής οι οποίοι είχαν προχωρήσει στην Α΄ φάση ανέγερσης των εγκαταστάσεων, που είχε συγχρηματοδοτηθεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το όλο έργο, του οποίου η αποπεράτωση  έγινε από το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συντελέστηκε με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και βάσει των εγκεκριμένων μελετών περιβαλλοντικών όρων από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

 

Το έργο έγινε σε χώρο που είναι εκτός των περιοχών του δικτύου ΝΑTURA 2000.

 

Σημειώνεται τέλος, ότι η λειτουργία του «Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης» έχει ως στόχο τόσο την αποτύπωση του ιστορικού παρελθόντος και τη συμβολή στην κατανόησή του, όσο και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών για το φυσικό περιβάλλον και τα είδη της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας της περιοχής.

 

Ο στόχος αυτός επιδιώκεται μέσω της λειτουργίας εκθέσεων με φωτογραφικό και ψηφιακό υλικό, βιβλιοθήκης, καθώς και την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συνεδρίων, ημερίδων, συναντήσεων σε συνεργασία με εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας και της αλλοδαπής όχι μόνο για θέματα ιστορικού ενδιαφέροντος αλλά και θέματα που αναδεικνύουν  τον περιβαλλοντικό πλούτο του Γράμμου και την ευαισθησία που δικαιούται η ορεινή αυτή περιοχή.

 

 

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Ιανουάριος, 2012, 9:26 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr