ΣΟΚ στην κοινή γνώμη από το περίφημο ΦΕΚ, η τον νέο » σύγχρονο » νόμο του Ελληνικού κράτους για επιδόματα αναπηρίας σε παιδόφιλους,ηδονοβλεψίες,σαδομαζοχιστές την ώρα που κόβονται για πραγματικούς ασθενείς δεκάδες επιδόματα.

Σήμερα είχαμε ερώτηση και σφοδρότατη αντίδραση από τον βουλευτή Ν.Δ Κοζάνης Γ. Κασαπίδη :

Να αλλάξει η υπουργική απόφαση που «βαφτίζει » αξιόποινες σεξουαλικές διαστροφές ή άλλες διαταραχές ως αναπηρία

Ερωτηθείς ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, σχετικά με την Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργου Κουτρουμάνη για το νέο Κανονισμό Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κίνδυνος και ο παραλογισμός που απορρέουν για την ελληνική κοινωνία από την απόφαση του Υπουργού Εργασίας κ. Κουτρουμάνη που αποδίδει βαθμό αναπηρίας σε αξιόποινες πράξεις σεξουαλικής διαστροφής ή άλλων διαταραχών, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Έχει χαθεί κυριολεκτικά η αίσθηση του μέτρου.

Δε χρειάζεται βαθειά πολιτική σκέψη για να προβλέψει κάποιος ότι ο βαθμός αναπηρίας σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να αποτελέσει άλλοθι και άσυλο σε ποινικά κολάσιμες πράξεις. Ακόμα και ότι μπορεί να είναι κρατικό «πιστοποιητικό» για τη διεκδίκηση επιδόματος και αναπηρικής σύνταξης από παιδόφιλους ή πυρομανείς κ.α., τη στιγμή που ο Υπουργός, κατόπιν υποδείξεως της ιατρικής επιτροπής, μείωσε το ποσοστό αναπηρίας 5.000 ασθενών που πάσχουν από μεσογειακή και δρεπανοκυτταρική αναιμία περιορίζοντας σημαντικά τη δυνατότητα επιβίωσης.

Δηλώνοντας κατηγορηματικά την αντίθεσή μου στην απόφαση αυτή του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατέθεσα σχετική ερώτηση».

Παρακάτω ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη

 

ΘΕΜΑ: Νέος Κανονισμός Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας και περιπτώσεις αξιόποινων σεξουαλικών διαστροφών και άλλων διαταραχών που αναφέρονται σ΄αυτόν.

 

Στο υπ΄αριθμ. ΦΕΚ 2611/B/08.11.2011 δημοσιεύεται Υπουργική Απόφαση που αφορά στα ποσοστά αναπηρίας για διάφορες παθήσεις της ανθρώπινης φύσης, τα οποία ταξινομούνται σε διάφορες παραγράφους.

Μεταξύ αυτών στην παράγραφο 7 «διαταραχές της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς του ενήλικου» περιλαμβάνονται δυο κατηγορίες μη φυσιολογικών συμπεριφορών και ανωμαλιών που προκαλούν έντονα ερωτηματικά.

Η μια αναφέρεται στις διαταραχές έξεων και παρορμήσεων. Συμπεριλαμβάνει τους πυρομανείς, κλεπτομανείς και τους παθολογικά ενασχολούμενους με τυχερά παίγνια, αποδίδοντάς τους ποσοστό αναπηρίας από 20% έως 30%.

Η δεύτερη αφορά στις σεξουαλικές διαστροφές, στις οποίες περιλαμβάνονται η επιδειξιομανία, η ηδονοβλεψία, η παιδοφιλία και ο σαδομαζοχισμός, αποδίδοντας σε όσους εμφανίζουν τέτοια συμπεριφορά ποσοστό αναπηρίας 20% έως 30%.

Η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση προκαλεί την έντονη ανησυχία και τις διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας ως προς την αντιμετώπιση που μπορεί να τύχουν διάφοροι δράστες παρόμοιων ενεργειών και συμπεριφορών που περιγράφονται.

Απορίας άξιον είναι επίσης ότι ο νέος Κανονισμός Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ), ο οποίος σύμφωνα με τον Υπ. Εργασίας κ. Κουτρουμάνη καταρτίστηκε από επιτροπή, δίνει ποσοστό αναπηρίας σε δράστες αξιόποινων πράξεων όπως η παιδοφιλία.

Εύλογα λοιπόν γεννώνται τα ερωτήματα για το κατά πόσο είναι δυνατό, ο οποιοσδήποτε παιδόφιλος που βρίσκεται εκτός φυλακής ν’ απολαμβάνει προνόμια αναπήρων και να τυγχάνει των ευεργετικών διατάξεων του νόμου.

Επειδή μέχρι σήμερα καμία από τις παραπάνω «ασθένειες» δε θεωρείτο αναπηρία,

Επειδή ένας σεξουαλικά διεστραμμένος σε συνάρτηση με άλλη πάθηση θα μπορεί, σύμφωνα με την απόφαση του κ. Κουτρουμάνη να λαμβάνει ακόμα και αναπηρική σύνταξη,

Επειδή τέτοιου είδους αναπηρία δίνει άσυλο και άλλοθι σε αξιόποινες πράξεις αλλά και δικαίωμα επιδομάτων ή συντάξεων ακόμα και σε δράστες ποινικά κολάσιμων ενεργειών,

Επειδή με την ίδια απόφαση ο κ . Κουτρουμάνης σε συνεργασία με την ως άνω επιτροπή ιατρών υψηλού κύρους μείωσαν το ποσοστό αναπηρίας ασθενών που πάσχουν από μεσογειακή και δρεπανοκυτταρική αναιμία, περιορίζοντας ακόμα και την πιθανότητα επιβίωσής τους.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


1. Ποια είναι τα ονόματα των ιατρών που συγκροτούν την επιτροπή υψηλού κύρους, πώς πιστοποιείται η αυθεντία τους στα θέματα του ΚΕΒΑ και ποιος ελέγχει και αξιολογεί την αξιοπιστία τους;

2. Γνώριζε ο Υπουργός το περιεχόμενο της πρότασης της επιτροπής για ένα τόσο σοβαρό θέμα που προκαλεί τα ελληνικά ήθη και αν ναι με ποιο σκεπτικό το υιοθέτησε και το υπέγραψε ως Υπουργική Απόφαση;

3. Προτίθεται η Κυβέρνηση να αλλάξει την απόφαση και να αποκαταστήσει την ηθική τάξη αναιρώντας την ασυλία και το άλλοθι που δίνει η αναπηρία σε ποινικά κολάσιμες πράξεις που αναφέρονται ή το δικαίωμα διεκδίκησης επιδομάτων ή συντάξεων;

 

Η αντίδραση της Ν.Δ :

 

Ο νέος Κανονισμός εκτίμησης ποσοστών αναπηρίας έθεσε στην προκρούστεια κλίνη όχι μόνο τη στήριξη των αναπήρων συμπολιτών μας, αλλά και το σεβασμό και την αξιοπρέπεια της κοινωνίας μας.

Δεν είναι δυνατόν η επιδειξιομανία, η ηδονοβλεψία, η παιδοφιλία, ο σαδομαζοχισμός να έχουν ποσοστά αναπηρίας 20% – 30%, παραπάνω δηλαδή από άλλες σοβαρές οργανικές παθήσεις όπως ο Διαβήτης, η Μεταμόσχευση Ήπατος κλπ.

Η άτακτη υποχώρηση του υπουργού Εργασίας και η σύσταση νέας Επιτροπής για την αναμόρφωση του κανονισμού είναι καθυστερημένη και οφείλεται μάλλον στο μεγάλο επικοινωνιακό θόρυβο που ξέσπασε.

Από το κακό του πρώτου πίνακα αξιολόγησης μπορεί να προκύψει μια αναθεώρηση του κανονισμού που θα δείχνει περισσότερο σεβασμό, αλλά και ευαισθησία στους ανάπηρους.

Η οικονομία μας, η πολιτεία μας πρέπει να αναζητήσουν και να βρουν αλλά οικονομικά ισοδύναμα, αντί να περικόπτουν αναπηρικά επιδόματα.

Σε κάθε περίπτωση το ΦΕΚ της ντροπής πρέπει να ανακληθεί.

ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΦΕΚ : 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Ιανουάριος, 2012, 10:16 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr