Ολες οι ΔΕΚΟ στον κατάλογο των αποκρατικοποιήσεων

Ωθηση στην υλοποίηση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων δίνει η κυβέρνηση με την «απορρόφηση» της γενικής γραμματείας αποκρατικοποιήσεων από την γραμματεία των ΔΕΚΟ.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κι ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ντίνος Ρόβλιας υπέγραψαν την απόφαση συνένωσης των γραμματειών. Το νέο σχήμα θα έχει επικεφαλής τον μέχρι χθές γραμματέα ΔΕΚΟ κ. Γιώργο Κυριακό ενώ ο κ. Γιώργος Χριστοδουλάκης αποχωρεί.
Μετά την κίνηση αυτή πλέον θα υπάρχουν δύο πόλοι εξουσίας για τις αποκρατικοποιήσεις που καλούνται να συνεργαστούν. Η γενική γραμματεία που θα εφαρμόζει τα σχέδια εξυγίανσης και θα προετοιμάζει τα σχέδια αποκρατικοποίησης για την κάθε επιχείρηση ξεχωριστά και το Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας το οποίο πέραν των τίτλων (μετοχών κλπ) δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών συγκεντρώνει και τους τους τίτλους ιδιοκτησίας ακινήτων κυριότητας του δημοσίου. Στο Ταμείο αυτό διευθύνων σύμβουλος είναι ο κ. Κ. Μητρόπουλος, ο οποίος θα έχει κεντρικό ρόλο στην ολοκλήρωση της πολιτικής αυτής.
Οι εξελίξεις, που επιταχύνθηκαν ενόψει και της άφιξης της τρόικας καθιστούν προφανές ότι πλέον όλες οι ΔΕΚΟ είναι υποψήφιες πρός ιδιωτικοποίηση.
Υπενθύμιζεται ότι οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρίες στις οποίες εφαρμόζονται ήδη προγράμματα εξυγίνασης θα είναι πρώτες στον κατάλογο ιδιωτικοποίησης.
Κι αυτές είναι:1.  Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (ATEbank) Α.Ε

2. Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) Α.Ε.

3. Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε.
4. Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) Α.Ε.
5. Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) Α.Ε.
6. Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (ΕΥΔΑΠ) Α.Ε.
7. ΛΑΡΚΟ
8. ΟΠΑΠ Α.Ε.
9. Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) Α.Ε.
10. Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) Α.Ε.
11. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Α.Ε.
12. ΕΛΠΕ
ΤΟ ΒΗΜΑ
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Ιανουάριος, 2012, 8:32 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr