Τα σκυλιά αλληλοσπαράσσονται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς.Εικόνες ακατάλληλες για ανηλίκους.

Στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς βρέθηκε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012 η εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 115 Ζωοφιλικών Σωματείων, Βάσω Τάκη, στο πλαίσιο άτυπου ελέγχου σχετικά με τη λειτουργία των κυνοκομείων της χώρας. Τη συνόδευαν η Αναστασία Πρωτόγερου, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Καστοριάς μαζί με την Αναστασία Λαμπαδαρίδου, μέλος του συλλόγου, ώστε να δει με τα μάτια της και να μεταφέρει και στην Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία την φρίκη, που επικρατεί εκεί!

Φαινόμενα κανιβαλισμού

Το κυνοκομείο βρίσκεται σε ύψωμα, περίπου τρία χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Καστοριάς και έχει έκταση σχεδόν δύο στρέμματα. Οι τρεις γυναίκες πήγαν στο κυνοκομείο στις 12:00 το μεσημέρι και η θερμοκρασία ήταν ήδη κοντά στους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Στον χώρο, όπως διαπίστωσε η κα Τάκη, παλεύουν στην κυριολεξία για να επιβιώσουν συνολικά 120 σκυλιά. Τα 40 είναι μόνιμα κλεισμένα σε κλουβιά και τα 80 περιφέρονται σε έναν κοινό χώρο, με αποτέλεσμα να αλληλοσπαράσσονται.

Οι μάχες και οι μεταξύ τους αψιμαχίες είναι συχνές. Αδιάψευστος μάρτυρας του φαινομένου του κανιβαλισμού, που εμφανίστηκε μεταξύ των ζώων, είναι οι φωτογραφίες, τις οποίες δημοσιεύει σήμερα το www.zoosos.gr.

Τα σκυλιά είναι όλα μεσαίου και μεγάλου μεγέθους και ζουν υπό συνθήκες ολοκληρωτικά ακατάλληλες για την ευζωία τους. Τα ζώα, που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του κυνοκομείου, δεν έχουν κανένα σημείο ώστε να προστατευτούν από αντίξοες καιρικές συνθήκες τον χειμώνα ή το καλοκαίρι (βροχή, χιόνι, πάγος, θερμοκρασίες υπό του μηδενός το βράδυ, διαρκής ηλιοφάνεια το καλοκαίρι).

Στον χώρο υπάρχει ένα μικρό κτίσμα, που δεν χρησιμοποιείται, και δύο συστοιχίες σιδερένιων κλουβιών χωρίς σκεπή, με μικρό τσιμεντένιο σπιτάκι στο κάθε κλουβί. Τα τσιμεντένια κλουβιά λόγω της κακής κατασκευής είναι διαρκώς βρεγμένα, αφού σε αυτά μπαίνει το νερό της βροχής.

Για την κατασκευή στεγάστρων απαιτούνται 7.000 ευρώ τα οποία ο Δήμος Καστοριάς αρνείται να διαθέσει. Όμως, όπως μάθαμε, ο αρμόδιος δήμος δε δίστασε να ζητήσει – παρά την μεγάλη οικονομική κρίση – την έγκριση δαπάνης 120.000 ευρώ για την φωταγώγηση της πόλης για τις γιορτές!

Στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς ΔΕΝ υπάρχει κτηνίατρος, τα ζώα ΔΕΝ παρακολουθούνται ιατρικά, ενώ ο Δήμος Καστοριάς δεν διαθέτει λεφτά για της φαρμακευτική τους περίθαλψη. Πριν λίγους μήνες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς υπήρξε και κρούσμα μόρβας. Μια ασθένεια θανατηφόρα και ιδιαίτερα μεταδοτική μεταξύ των ζώων. Έτσι απροστάτευτα περισσότερα από 50 σκυλιά πέθαναν.

Κάποιες στειρώσεις γίνονται από ένα ζευγάρι ιδιωτών κτηνιάτρων, την Σούζαν Ρίγκλερ και τον σύζυγό της Άρμιν (οι οποίοι κατάγονται από την Αυστρία μένουν στην Καστοριά και εργάζονται στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ), με την οικονομική συνδρομή φιλοζωικού σωματείου από την Αυστρία! Τη σίτιση των ζώων καλύπτει κατά διαστήματα ο αρμόδιος δήμος, ο οποίος πληρώνει μόνο λίγα σακιά ξηρά τροφής, τα οποία φυσικά δεν επαρκούν! Έτσι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Καστοριάς (δηλαδή οι ιδιώτες εθελοντές φιλόζωοι) πληρώνει για να ταΐζονται τα ζώα επαρκώς…

Ο Δήμος Καστοριάς για τη λειτουργία του κυνοκομείου έχει διαθέσει και έναν δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος κοντεύει να συνταξιοδοτηθεί, και βοηθάει λίγο την κατάσταση εκεί! Εκτός από τα έγκλειστα ζώα υπάρχουν και 60 κουτάβια, τα οποία διαρκώς πολλαπλασιάζονται, αφού οι κάτοικοι, που δεν στειρώνουν τα ζώα τους, τα εγκαταλείπουν και τα πετούν όπου βρουν.

Τα κουτάβια για να μην κατασπαραχθούν από τα μεγάλα σκυλιά, που υπάρχουν στο Δημοτικό Κυνοκομείο, φιλοξενούνται στον χώρο ενός εγκαταλειμμένου στρατοπέδου, που υπάρχει στην περιοχή, και το οποίο παράτυπα έχει «καταλάβει» η Αναστασία Πρωτόγερου, η οποία έχει αναλάβει συνολικά τη φροντίδα τους.

Επί της ουσίας τρεις άνθρωποι παλεύουν καθημερινά για να ταΐσουν τα 120 έγκλειστα ζώα, που όπως τονίσαμε αλληλοσπαράσσονται σε αυτό το εξαιρετικά ακατάλληλο γι’ αυτά περιβάλλον, και τα 60 κουτάβια.

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής δεν ασχολείται καθόλου με το θέμα, γιατί προφανώς έχει κάτι καλύτερο να κάνει! Οι σεκταριστικές και αποκρουστικές φωτογραφίες, που δημοσιεύει τοwww.zoosos.gr, πείθουν και τους πλέον δύσπιστους! Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε, ότι μια χούφτα άνθρωποι έχουν επιφορτιστεί με τις ευθύνες ολόκληρης της κοινωνίας απέναντι στα αδέσποτα ζώα.

Και στην Καστοριά «ο κόμπος έφτασε στο χτένι»

Οι φιλόζωοι εθελοντές επί της ουσίας πληρώνουν από την τσέπη τους, προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ζημιώνονται ψυχικά με τα εγκλήματα, που αντικρίζουν καθημερινά, απειλούνται από περίοικους και «ενοχλημένους» γείτονες, και συχνά διώκονται γι’ αυτήν τους τη δράση.

Οι αρχές θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνδράμουν στο φιλοζωικό έργο εκείνων, οι οποίοι πράττουν με προσωπικό κόπο και έξοδα, αυτό, που η Πολιτεία δεν ενδιαφέρεται, να πράξει!

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Ιανουάριος, 2012, 3:12 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

4 Σχόλια για “Τα σκυλιά αλληλοσπαράσσονται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς.Εικόνες ακατάλληλες για ανηλίκους.”

 1. iperorios

  Γι αυτό το χάλι των αδέσποτων υπεύθυνοι είναι οι πολίτες που παρατάνε τα ζώα τους στον δρόμο. Τα έξοδα λοιπόν για τις στειρώσεις να τα πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες με έναν ΦΟΡΟ ΥΠΕΡ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ.

 2. iperorios

  Καλύτερα να τα στειρώνουν και να τα αμολάνε κάπου μακριά από αστικές περιοχές παρά αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η άλλη λύση είναι ο διαχωρισμός τους με σύρμα. Η πρώτη είναι καλύτερη γιατί ζούνε στην φύση. Θα έπρεπε κάποιοι να ντρέπονται μόνο και που υπάρχει αυτό το ΓΚΟΥΛΑΓΚ.

 3. Nikos

  Xristos είσαι υπάλληλος του συγκεκριμένου κυνοκομείου-νταχάου ή ανήκεις με τον έναν ή αλλον τρόπο στο Δήμο?
  Κανένας εθελοντής,που προσφέρει χρόνο,χρήματα,κόπο,ενέργεια δεν θέλει τα χρήματα σου και γενικά κανενός.Έχουμε τις δουλειές μας γι αυτό.Επίσης θέλουμε και εμείς ελέυθερο χρόνο να πιούμε καφεδάκια και όχι να τρέχουμε σε περιστατικά φόλας,αρρώστειας,αυτοκινητιστικού κ.τλ ,όσο αφορά τα αδέσποτα του κάθε δήμου. Αυτό το αυτονόητο λοιπόν είναι ότι δήμος δεν είναι μόνο φαγοπότια,νερά,κήποι κτλ. Είναι και τα αδέσποτα.Και αυτά χρειάζονται όχι μόνο χρήματα αλλά και υπαλλήλους σωστούς.Αλλιώς,μόλις κατεβάσουν ρολά τα φιλοζωικά(στα πρόθυρα είναι όλα) οι πολίτες θα στραφούν σε εσάς και όχι μόνο με παράπονα πλέον.Τα αυτονόητα είναι πολύ δύσκολα σε ένα αγράμματο αλλά καλοβολεμένο μεγάλο κομμάτι της έρμης Ελλάδας.Και την πληρώνουν όπως πάντα αυτοί που δεν φταίνε.Στη συγκεκριμένη τα κακόμοιρα πλάσματα

 4. Xristos

  Οι φωτογραφίες είναι ολοκάθαρα μαϊμού.
  Το αποδεικνύει το χορτάρι!
  Έλεος φιλόζωοι που ζητάτε να σας χρηματοδοτούμε οι φορολογούμενοι.
  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΗΝ ΠΡ0ΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑΣ, ΕΛΕΟΣ!

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr