Κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το Κυνοκομείο Καστοριάς

Ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Σκανδαλίδη, κατέθεσε την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012 ο βουλευτής, Θανάσης Πλεύρης, μετά την αποκάλυψη τουwww.zooosos.gr σχετικά με τις εξαιρετικά κακές συνθήκες διαβίωσης των ζώων, που έγκλειστα βρίσκονται σ’ ένα περιφραγμένο χώρο τον οποίο ο Δήμος Καστοριάς χαρακτηρίζει Δημοτικό Κυνοκομείο. Το www.zoosos.gr έφερε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες, που αποδεικνύουν τη φρίκη, αφού τα ζώα αλληλοσπαράσσονται με αποτέλεσμα να υπάρχουν ήδη 15 κρούσματα κανιβαλισμού μεταξύ των έγκλειστων σκυλιών.

 

«ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Θέμα: Φαινόμενα κανιβαλισμού στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς

Σύμφωνα με δημοσίευμα της zoosos.gr (15.01.2012) στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς τα ζώα ζουν υπό συνθήκες ολοκληρωτικά ακατάλληλες για την ευζωία του. Τα ζώα, που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του κυνοκομείου, δεν έχουν κανένα σημείο προστασίας από αντίξοες καιρικές συνθήκες τον χειμώνα ή το καλοκαίρι, από τα 120 σκυλιά τα 40 είναι μόνιμα κλεισμένα σε κλουβιά και τα 80 περιφέρονται σε έναν κοινό χώρο, με αποτέλεσμα να αλληλοσπαράσσονται όπως φαίνεται και από τις συνημμένες φωτογραφίες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο Δημοτικό Κυνοκομείο δεν υπάρχει κτηνίατρος, τα ζώα δεν παρακολουθούνται ιατρικώς, ενώ ο Δήμος Καστοριάς δεν διαθέτει λεφτά τις την φαρμακευτική τους περίθαλψη. Εκτός από τα έγκλειστα ζώα υπάρχουν και 60 κουτάβια, τα οποία για να μην κατασπαραχθούν από τα μεγάλα σκυλιά, φιλοξενούνται στον χώρο ενός εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός,

Ισχύει το συγκεκριμένο δημοσίευμα και αν ναι τι προτίθεσθε να πράξετε για την κατάσταση κανιβαλισμού που επικρατεί στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς;

Αθήνα 23.01.2012
Ο ερωτών Βουλευτής

Αθανάσιος Κ. Πλεύρης»

Κάποιοι αμφισβήτησαν τις φωτογραφίες, όμως τα τοπικά Μ.Μ.Ε. του νομού Καστοριάς αναπαρήγαγαν το ρεπορτάζ μας, πολίτες χωρών από το εξωτερικό έμειναν έκπληκτοι με την φρίκη και καθημερινά στέλνουν μηνύματα και διαμαρτύρονται γι’ αυτήν την κατάντια στον δήμαρχο Καστοριάς, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη.

Τι έχει συμβεί

Τα σκυλιά, που βρίσκονται μέσα στον περιφραγμένο χώρο, είναι όλα μεσαίου και μεγάλου μεγέθους και ζουν υπό συνθήκες ολοκληρωτικά ακατάλληλες για την ευζωία τους. Τα ζώα, που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του κυνοκομείου, δεν έχουν κανένα σημείο ώστε να προστατευτούν από αντίξοες καιρικές συνθήκες τον χειμώνα ή το καλοκαίρι (βροχή, χιόνι, πάγος, θερμοκρασίες υπό του μηδενός το βράδυ, διαρκής ηλιοφάνεια το καλοκαίρι).

Στον χώρο υπάρχει ένα μικρό κτίσμα, που δεν χρησιμοποιείται, και δύο συστοιχίες σιδερένιων κλουβιών χωρίς σκεπή, με μικρό τσιμεντένιο σπιτάκι στο κάθε κλουβί. Τα τσιμεντένια κλουβιά λόγω της κακής κατασκευής είναι διαρκώς βρεγμένα, αφού σε αυτά μπαίνει το νερό της βροχής.

Για την κατασκευή στεγάστρων απαιτούνται 7.000 ευρώ τα οποία ο Δήμος Καστοριάς αρνείται να διαθέσει. Όμως, όπως μάθαμε, ο αρμόδιος δήμος δε δίστασε να ζητήσει – παρά την μεγάλη οικονομική κρίση – την έγκριση δαπάνης 120.000 ευρώ για την φωταγώγηση της πόλης για τις γιορτές!

Στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς ΔΕΝ υπάρχει κτηνίατρος, τα ζώα ΔΕΝ παρακολουθούνται ιατρικά, ενώ ο Δήμος Καστοριάς δεν διαθέτει λεφτά για της φαρμακευτική τους περίθαλψη. Πριν λίγους μήνες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς υπήρξε και κρούσμα μόρβας. Μια ασθένεια θανατηφόρα και ιδιαίτερα μεταδοτική μεταξύ των ζώων. Έτσι απροστάτευτα περισσότερα από 50 σκυλιά πέθαναν. Κάποιες στειρώσεις γίνονται από ένα ζευγάρι ιδιωτών κτηνιάτρων, την Σούζαν Ρίγκλερ και τον σύζυγό της Άρμιν (οι οποίοι κατάγονται από την Αυστρία μένουν στην Καστοριά και εργάζονται στην Καλλιστώ), με την οικονομική συνδρομή φιλοζωικού σωματείου από την Αυστρία!

Τη σίτιση των ζώων καλύπτει κατά διαστήματα ο αρμόδιος δήμος, ο οποίος πληρώνει μόνο λίγα σακιά ξηρά τροφής, τα οποία φυσικά δεν επαρκούν! Έτσι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Καστοριάς (δηλαδή οι ιδιώτες εθελοντές φιλόζωοι) πληρώνει για να ταΐζονται τα ζώα επαρκώς… Ο Δήμος Καστοριάς για τη λειτουργία του κυνοκομείου έχει διαθέσει και έναν δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος κοντεύει να συνταξιοδοτηθεί και βοηθάει λίγο την κατάσταση εκεί! Εκτός από τα έγκλειστα ζώα υπάρχουν και 60 κουτάβια, τα οποία διαρκώς πολλαπλασιάζονται, αφού οι κάτοικοι, που δεν στειρώνουν τα ζώα τους, τα εγκαταλείπουν και τα πετούν όπου βρουν.

Τα κουτάβια για να μην κατασπαραχθούν από τα μεγάλα σκυλιά, που υπάρχουν στο Δημοτικό Κυνοκομείο, φιλοξενούνται στον χώρο ενός εγκαταλειμμένου στρατοπέδου, που υπάρχει στην περιοχή, και το οποίο παράτυπα έχει «καταλάβει» η Αναστασία Πρωτόγερου, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Καστοριάς, η οποία έχει αναλάβει συνολικά τη φροντίδα τους. Επί της ουσίας τρεις άνθρωποι παλεύουν καθημερινά για να ταΐσουν τα 120 έγκλειστα ζώα, που όπως τονίσαμε αλληλοσπαράσσονται σε αυτό το εξαιρετικά ακατάλληλο γι’ αυτά περιβάλλον, και τα 60 κουτάβια.

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής δεν ασχολείται καθόλου με το θέμα ή ό,τι κάνει τελικά δεν αρκεί! Γιατί δεν μπορεί να στέκει ως δικαιολογία η αναποτελεσματική συνεργασία την οποία επικαλούνται με την κα Πρωτόγερου, η οποία δίνει καθημερινά μάχη για την φροντίδα των ζώων και επί της ουσίας υποκαθιστά τους φορείς του κράτους. Βέβαια όπως μάθαμε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής κάνει τα στραβά μάτια για την κατάληψη του στρατοπέδου, που χρησιμοποιείται ως χώρος φιλοξενίας των κουταβιών! Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε, ότι μια χούφτα άνθρωποι έχουν επιφορτιστεί τις ευθύνες ολόκληρης της κοινωνίας απέναντι στα αδέσποτα ζώα.

Και στην Καστοριά «ο κόμπος έφτασε στο χτένι»

Οι φιλόζωοι εθελοντές επί της ουσίας πληρώνουν από την τσέπη τους, προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ζημιώνονται ψυχικά με τα εγκλήματα, που αντικρίζουν καθημερινά, απειλούνται από περίοικους και «ενοχλημένους» γείτονες, και συχνά διώκονται γι’ αυτήν τους τη δράση.

Οι αρχές θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνδράμουν στο φιλοζωικό έργο εκείνων, οι οποίοι πράττουν με προσωπικό κόπο και έξοδα, αυτό, που η Πολιτεία δεν ενδιαφέρεται, να πράξει! Διαμαρτυρηθείτε γι’ αυτή την κατάσταση στον δήμαρχο Καστοριάς, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη, στέλνοντας του email:dimarxos@kastoriacity.gr και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, στο email: kskan@skandalidis.gr.

πηγή:http://www.zoosos.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Ιανουάριος, 2012, 3:57 μμ. στις Κατηγορίες ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr