TMHMA ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου ιδρύθηκε την 1 Σεπτεμβρίου του 1996, χαράζει μία λαμπρή πορεία προόδου και ανάπτυξης, τόσο με την στελέχωση του Τμήματος με νέους επιστήμονες, μέλη Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Π.), όσο και με την ιδιαίτερη συμβολή του στην εκπαίδευση ικανών ειδικευμένων πτυχιούχων.

Τα μέλη Ε.Π. συνέβαλλαν στην διάκριση και προβολή του Τμήματος τόσο στη Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό, με την συμμετοχή τους σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια, σε πολυάριθμα ανταγωνιστικά Πανευρωπαϊκά εκπαιδευτικά (JEP- TEMPUS) και ερευνητικά προγράμματα (ΕΠΕΑΕΚ-Αρχιμήδης, Ερευνητικό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας) καθώς και την δημοσίευση πολλών επιστημονικών εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους. Το Σεπτέμβριο 2003 τα μέλη ΕΠ συνέβαλλαν επίσης στην διοργάνωση Παγκόσμιου Συνεδρίου στην Καστοριά. Τα στοιχεία αυτά καθιστούν το Τμήμα ισάξιο άλλων παλαιοτέρων Τμημάτων της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου καλύπτοντας το γνωστικό αντικείμενο των Οικονομικών Επιστημών, έχει ως αποστολή να προάγει την ανάπτυξη και τη μετάδοση σύγχρονων γνώσεων στην επιστήμη των Διεθνών Οικονομικών και της Διεθνούς Διοίκησης Επιχειρήσεων που συνδυάζονται με τις νέες τεχνολογίες (ηλεκτρονικό εμπόριο, logistics κα.), παρέχοντας στους φοιτητές του τις απαραίτητες γνώσεις, ικανότητες, δεξιότητες και προσόντα να ανταποκριθούν μετά το τέλος των σπουδών τους στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Τα παρεχόμενα εφόδια από το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου εξασφαλίζουν στους φοιτητές την άρτια κατάρτιση τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, που δραστηριοποιούνται στο Διεθνές Εμπόριο, στην διεθνή οικονομική συνεργασία, στην διεθνή επιχειρηματική, στις διεθνείς επενδύσεις και στις υποστηρικτικές υπηρεσίες των διεθνών οικονομικών δραστηριοτήτων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα (τράπεζες, εταιρείες διεθνών μεταφορών, ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες διεθνών εκθέσεων κ.α).

Μετά το πέρας των σπουδών τους οι φοιτητές αποκτούν Πτυχίο ως βασικό ακαδημαϊκό τίτλο της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε επίπεδο Bachelor, το οποίο αποτελεί υποθήκη της μελλοντικής επιτυχίας τους σε επιστημονικές και επαγγελματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το αρχείο του Τμήματος περισσότερο από το 80% των πτυχιούχων κατέχει επιτυχώς μόνιμη εργασία μετά το πέρας της πρακτικής άσκησης ή της απόκτησης του τίτλου σπουδών σε επιχειρήσεις ή οργανισμούς. Αρκετοί φοιτητές έχουν περατώσει ή παρακολουθούν με επιτυχία μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Σε σχέση με την διάρθρωση του ιστοχώρου, μέσα από τις ειδικά επεξεργασμένες ιστοσελίδες έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε το περιεχόμενο σπουδών, την αποστολή, την δομή σπουδών, τους στόχους του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου καθώς και την περιγραφή του πτυχιούχου.

Επιπλέον οι επισκέπτες μας μπορούν να γνωρίσουν το πρόγραμμα σπουδών, τα μαθήματα, τα μέλη ΕΠ, το Διοικητικό και Γραμματειακό προσωπικό, τις κτιριακές υποδομές και τον τεχνολογικό εξοπλισμό.

Μέσα από τον ιστοχώρο οι φοιτητές μας έχουν την δυνατότητα να αντλούν χρήσιμες πληροφορίες για την καριέρα του πτυχιούχου και τις προοπτικές που δημιουργούνται για την επαγγελματική τους αποκατάσταση σε επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς τις δυνατότητες τους για μεταπτυχιακές σπουδές.

http://kastoria.teikoz.gr/intrade/index.php

Η Προϊσταμένη

Δρ. Βλάχβεη Ασπασία

Αν. Καθηγήτρια

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Ιούνιος, 2010, 5:38 μμ. στις Κατηγορίες ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr