Πετσάλνικος: Ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται τιμωρία

Ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται τιμωρία, πρέπει να σεβόμαστε την αξιοπρέπεια μιας χώρας, δήλωσε στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, στο πλαίσιο ελληνογερμανικού φόρουμ για τον τουρισμό.

«Ο ελληνικός λαός κάνει τεράστιες θυσίες και δεν χρειάζεται τιμωρία για λάθη του παρελθόντος, αλλά συμπαράσταση στη προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα να βγει από τη κρίση», πρόσθεσε.

Ο κ. Πετσάλνικος χαρακτήρισε «απόλυτα ψευδείς» απόψεις που διατυπώνονται στη Γερμανία ότι οι Έλληνες δεν εργάζονται σκληρά ή είναι τεμπέληδες, επικαλούμενος, προς τούτο και στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Όπως υπογράμμισε, ο πρόεδρος της Βουλής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους εργαζόμενους άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με 2.109 ώρες ετησίως, όταν οι Γερμανοί εργάζονται 1.419 ώρες, οι Γάλλοι 1.554 ώρες, οι Ιταλοί 1.778, οι Ισπανοί 1.663 και οι Πορτογάλοι 1714 ώρες.

Τέλος, επέκρινε την πρόταση για επιβολή επιτρόπου στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την «ατυχέστατη ιδέα» και τονίζοντας ότι προσέβαλε την ίδια την δημοκρατική λειτουργία της Ευρώπης.

«Πάνω απ’ όλα υπάρχει ανάγκη να σεβόμαστε την αξιοπρέπεια μιας χώρας και ενός ολόκληρου λαού», συμπλήρωσε.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Φεβρουάριος, 2012, 6:06 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr