Κατατέθηκαν στη Βουλή τα σχέδια νόμου για σύμβαση και «κούρεμα» . Αποφάσεις σε …dt για νομικά κείμενα εκατοντάδων σελίδων!

Σε …σοφούς μετατρέπονται από τα ξημερώματα του Σαββάτου οι βουλευτές, που έχουν μερικές ώρες – λιγότερες από 48, για την ακρίβεια – για να αποφασίσουν για την τύχη της χώρας για τα επόμενα χρόνια, με βάση τα όσα ορίζει το νέο Μνημόνιο και η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων.

Δεκατρία έγγραφα εκατοντάδων σελίδων με πολύπλοκους τεχνικούς και νομικούς όρους κατατέθηκαν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο τα διάβασε, τα μελέτησε και τα ενέκρινε – προφανώς οι υπουργοί είναι …σοφοί – μέσα σε περίπου πέντε ώρες συνεδρίασης το βράδυ της Παρασκευής.

Πρόκειται για σχέδια νόμου, αιτιολογικές εκθέσεις, τροποποιούμενες διατάξεις και παραρτήματα, τα οποία θα ψηφιστούν από την ολομέλεια ως νομοσχέδιο με τρία άρθρα, όπως διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην  εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο. Τα μέτρα, βεβαίως, όπως συνέβη και με το Μνημόνιο 1, θα γίνουν πιο συγκεκριμένα με την κατάθεση των εφαρμοστικών νόμων εντός του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το «νομοσχέδιο» ακολουθεί τις διαδικασίες του «κατεπειγόντως», θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το Σάββατο το απόγευμα από τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και την ερχόμενη Κυριακή θα ξεκινήσει η διαδικασία στην Ολομέλεια ώστε τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Το πακέτο που κατατέθηκε στην Βουλή περιλαμβάνει :

–          4 άρθρα που περιγράφουν την διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων (PSI), την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων,

–          3 πολυσέλιδα παραρτήματα που περιλαμβάνουν δεκάδες δεσμεύσεις για μια σειρά θαμάτων όπως μειώσεις κατώτατων μισθών, συντάξεων, επιπλέον άνοιγμα επαγγελμάτων, διορισμό Γενικού Γραμματέα επι των εσόδων, απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων, ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο αστυνομικών, δικαστών, καθηγητών κ.α. , μειώσεις σε προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ και στρατό, αύξηση εργασιακής εφεδρείας, κατάργηση Κώδικα Βιβλίων και στοιχείων, εξάλειψη φοροαπαλλαγών κ.α.

«Επιστολή Πρόθεσης» προς τους κ.κ. Γιούνκερ, Ρεν και Ντράγκι η οποία περιγράφει τα έως τώρα μέτρα που έχουν ληφθεί, αυτά που προωθούνται και καταλήγει αναγράφοντας ΌΤΙ «Πιστεύουμε ότι οι πολιτικές που καθορίζονται στο συνημμένο ΜΟΧΠ είναι επαρκείς για την επίτευξη των στόχων στο πλαίσιο του προγράμματος. Είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε διορθωτικές ενέργειες που τυχόν θα καταστούν κατάλληλες για το σκοπό αυτό καθώς οι περιστάσεις αλλάζουν. Θα έρθουμε σε διαβούλευση με το Ταμείο, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ για την υιοθέτηση οιωνδήποτε σχετικών ενεργειών και πριν από την αναθεώρηση των πολιτικών που περιέχονται σε αυτό το ΜΟΧΠ, σύμφωνα με τις πολιτικές του Ταμείου για σχετικές διαβουλεύσεις». Η συγκεκριμένη επιστολή κατατίθεται στην Βουλή προκειμένου οι βουλευτές να εξουσιοδοτήσουν τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας να την υπογράψουν και να την αποστείλουν.
protothema.gr

Διαβάστε και …βγάλτε συμπεράσματα.

1_ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ- ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

2_ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ-ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ PSI

3_ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ME MNHMONIO ΜΕΙΟΝ

4_ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΙΟΝ

5_ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

6_ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ-ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ-10.2.2012

11_ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ_ΙΙ_ΕΛΛ_UK-

13_ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ_ΙΙΙ_ΕΛΛ

17_ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ_V_1_ΕΛΛ_(ΜΟΧΠ)_ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΒΟΥΛΗ

19_ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ_V_2_ΕΛΛ_MoU_ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ_ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΒΟΥΛΗ

21_ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ_V_3_ΕΛΛ_TΕΧΝΙΚΟ MΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝ_ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΒΟΥΛΗ

23_ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ_VI_1_ΕΛΛ_EE_Επιστολή Πρόθεσης_Κατάθεση ΒΟΥΛΗ

25_ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ_VI_2_ΕΛΛ_ΔΝΤ_Επιστολή Πρόθεσης_Κατάθεση ΒΟΥΛΗ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Φεβρουάριος, 2012, 11:34 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr