Δεν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος ο Ζ. Τζηκαλάγιας με την Ν.Δ

Σε σοβαρό εσωκομματικό ζήτημα εξελίσσεται η άρνηση πολλών βουλευτών της ΝΔ να ψηφίσουν το πακέτο μέτρων την Τρόικας ,παρότι ο πρόεδρος του κόμματος έβαλε θέμα κομματικής πειθαρχίας και προειδοποίησε ότι όσοι διαφοροποιηθούν δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.
Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν το δεύτερο Μνημόνιο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Κώστας Μαρκόπουλος, ο τομεάρχης εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, ο τομεάρχης Άμυνας κ. Μαργαρίτης Τζίμας, οι βουλευτές κ.κ. Μαρία Κόλλια Τσαρούχα, Παναγιώτης Μελάς, Σπύρος Γαληνός, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βαγιωνάς,  Ζήσης Τζηκαλάγιας, Δημήτρης Δερμετζόπουλος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ενώ ανοικτό αφήνουν το τί θα ψηφίσουν οι κ.κ. Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Γκιουλέκας, Κώστας Μουσουρούλης.

Άρα με βάση αυτά που δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς και φυσικά αν δεν αλλάξει γνώμη ( που το βλέπουμε πολύ πιθανό) ο κ. Τζηκαλάγιας δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου 2012

Πάντως η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα εύκολα κάποιοι να εγκαταλείπουν καρέκλες, και ειδικά βουλευτικές με 14.000 ευρώ τον μήνα.

Έτσι απλά ο κ. Τζηκαλάγιας λέει δεν τα ψηφίζω και τον διαγράφουν, και γυρίζει στο ΙΚΑ;

Tι να πω περίεργο μου φαίνεται……

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Φεβρουάριος, 2012, 10:23 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

3 Σχόλια για “Δεν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος ο Ζ. Τζηκαλάγιας με την Ν.Δ”

 1. Τάκης

  »Τι να πούμε τι – τι να τραγουδήσουμε» που λέει και το τραγούδι…για τον Τζηκαλάγια δεν υπάρχουνε και πολλά λόγια διότι όπως και να το κάνουμε ο άνθρωπος με την πολιτική ουδεμία σχέσει είχει, το μόνο που θυμάμε εδώ και κάποια χρόνια είναι ότι είχε φιλοδοξία να γίνει είτε δήμαρχος είτε βουλευτής, τελικά κατάφερε από σπόντα να κερδίσει το δεύτερο, αφού σαν σύγχρονος μιγάς ταξίδεψε το 1993 από τη Νέα Δημοκρατία στην πολιτική άνοιξη του σημερινού του αρχηγού Α. Σαμαρά, και λίγα χρόνια αργότερα επέστρεψε πάλι στη Νέα Δημοκρατία, και σήμερα έρχετε και λέει ότι θα στείλει (τους Έλληνες αλλά και τους πατριώτες του Καστοριανούς πολίτες που έστω και από σπόντα το τονίζω τον έστειλαν στα βουλευτικά έδρανα) ότι δεν θα ψηφίσει το νέο μνημόνιο και κατά συνέπεια θα οδηγήσει με την απόφασή του αυτή την Ελλάδα στη χρεοκοπία.
  ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κύριε Τζηκαλάγια…εάν τιμάτε τα παντελόνια σας θα έπρεπε η να παραδώσετε την έδρα σας στους πολίτες που σας την έδωσαν (από σπόντα το ξαναλέω) η να πάτε σαν ΆΝΤΡΑΣ στη βουλή και να ψηφίσετε.

 2. Thinking citizen

  Το μνημόνιο 2 θα υπερψηφιστεί και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες.
  Με αυτό δεδομένο και με δεδομένη τη δήλωση του κ. Σαμαρά περί κομματικής πειθαρχίας ο κ. Τζηκαλάγιας θα βρεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Αν επιμείνει στην απόφασή του, θα έχει καταθέσει μία σαφή πολιτική άποψη για την οποία θα αναλάβει το πλήρες κόστος. Ως εδώ καλά και εύγε.
  Αν παραιτηθεί, τη θέση του θα κληθεί να αναλάβει για λίγες ημέρες κάποιος εκ των Μπουζάλη, Αντωνίου, Αγγελή. Όποιος εξ αυτών το κάνει (αν το κάνει), θα έχει απέναντί του σε τοπικό επίπεδο έναν «ήρωα» που είπε όχι στο μνημόνιο (το οποίο βέβαια θα έχει ήδη ψηφισθεί). Το αυτό θα ισχύει και για όποιον άλλο πολιτευτή επιλεγεί για το Καστοριανό ψηφοδέλτιο του κ. Σαμαρά.
  Στην επερχόμενη βραχεία θητεία της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Τζηκαλάγιας από το γραφείο του στο ΙΚΑ θα παρακολουθεί τη νομοτελειακή αποδόμηση του ανθρώπου που τον καρατόμησε, καθώς ο κ. Σαμαράς θα είναι ο πρωθυπουργός που θα κάνει τις πρώτες απολύσεις στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ και θα δεχθεί τη λυσσαλέα επίθεση του ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς. Στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν πως και πως εκείνη τη μέρα.
  Μετά την πτώση Σαμαρά και σ’ ένα περιβάλλον όπου οι μεταρρυθμίσεις θα έχουν πλέον νομοθετηθεί και υλοποιηθεί (άρα «ασφαλές» όσον αφορά το πολιτικό κόστος), το πεδίο θα είναι ανοικτό στους πάσης φύσεως και αποχρώσεως αντιμνημονιακούς «ήρωες» να τριγυρνούν στα καφενεία λέγοντας ότι αυτοί αντιστάθηκαν και το «πλήρωσαν».
  Απέναντι στην κρίση ενός λαού σαν αυτόν της Καστοριάς όπου η κομματική στενοκεφαλιά και η υπεραπλούστευση αποτελούν διαχρονικές τροφούς της δημαγωγίας, η στρατηγική αυτή έχει σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας. Σύμφωνα με αυτήν, η απουσία του κ. Τζηκαλάγια απ΄τη Βουλή αναμένεται να είναι βραχεία και οι απώλειες των όποιων προσωπικών οφελών σχετικά μικρές. Το κόμμα μπορεί να μην είναι η Νέα Δημοκρατία (καθώς θα βρεθεί προ της διάλυσης, όπως το ΠΑΣΟΚ σήμερα) αλλά πάλι πόση σημασία έχει αυτό για έναν πολιτικό χαμαιλέοντα της Πολιτικής Άνοιξης;
  Ο κ. Τζηκαλάγιας έχει αποδείξει ότι έχει ένστικτο πολιτικής επιβίωσης και ιώβεια υπομονή. Μένει να δούμε αν την επόμενη της θύελλας ημέρα θα υπάρχει ακόμη χώρος για πολιτικούς αυτής της κοπής και αυτών των προτεραιοτήτων.
  Υπάρχει βεβαίως πάντα και το ενδεχόμενο της κωλοτούμπας, οπότε και η συζήτηση αυτή θα τεθεί πλέον σε άλλη βάση.
  Οψόμεθα…

 3. paragontas

  Ο κύριος Τζηκαλάγιας ενδιαφέρετε μόνο για την επανεκλογή του σαν βουλευτής και όχι για το καλό της Ελλάδας.

  Στην ύστατη τούτη ώρα όσο σκληρά και αν είναι αυτά τα μέτρα όλοι οι βουλευτές θα πρέπει να παραμερήσουν το προσωπικό όφελος και να ψηφίσουν υπέρ της πατρίδος μας, και ας αφήσουν στην άκρη τους σταυρους των ψηφοδελτίων.

  Ο κύριος Τζηκαλάγιας ούτος η άλλος είναι τελειωμένος από βουλευτής της Καστοριάς (ας μη ξεχνάμε ότι οι συγκυρίες της στιγμής αλλά και της εποχής εκείνης τον έκαναν βουλευτή και όχι η πολιτική του οντότητα).

  Κύριε Τζηκαλάγια σας καλούμε σήμερα να σκεφτείτε λογικά και όχι όπως εχθές το μεσημέρι και να ψηφίσετε με γνώμονα το καλό της πατρίδος μας, για το καλό της Ελλάδας μας

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr