Η ανατομία μιας βασανιστικής απόφασης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Θα επιχειρήσω μία διαφορετική προσέγγιση .Θα πάω σε προσωπικό επίπεδο και θα προσπαθήσω να αναδείξω κάτι που συμβαίνει σε όλους μας. Πόσες φορές έχουμε κληθεί να αποφασίσουμε και μας βασανίζει ένα ναι ή όχι. Στο αν θα κάνουμε μία δουλειά ,αν θα παντρευτούμε κάποια ,αν θα μετακομίσουμε, αν θα αλλάξουμε επάγγελμα ,αν θα μεταναστεύσουμε αν .Όταν η απόφαση είναι πάνω από ενενήντα τοις εκατό υπέρ παίρνουμε την απόφαση εύκολα. Όταν όμως είναι πενήντα -πενήντα, βασανιζόμαστε κάθε βράδυ επί πολλές ημέρες ,η απόφαση μας πέφτει βαριά, μας συνθλίβει και μας διαλύει; Τι κάνουμε τότε. Αποφασίζουμε τυχαία; Επειδή η απόφαση είναι δύσκολη; ΟΧΙ.ΟΧΙ. Θα βάλλουμε κάτω την λογική τις συνέπειες και θα αποφασίσουμε το καλύτερο δυνατό. Επαναλαμβάνω το καλύτερο δυνατό. Εκεί χρειάζεται η παιδεία μας ,οι γνώσεις μας, η εμπειρία μας, το ένστικτό μας .Να βρούμε το πενήντα και κάτι ή το πιο ανώδυνο κακό, το πιο προβλέψιμο θετικό αποτέλεσμα. Εδώ βρισκόμαστε σήμερα .Μέσα μας τρώει η αμφιβολία το αν θα ακολουθήσουμε αυτά που μας ζητά όλος ο δυτικός κόσμος-Ευρώπη ,Βρυξέλες,ΔΝΤ ,Ουάσιγκτον ή θα τα σπάσουμε. Η απόφαση για την ψήφιση ή όχι είναι μια τέτοια απόφαση για όλους αλλά ειδικά για τους βουλευτές είναι πιο βαριά γιατί αυτοί θα πρέπει να αποφασίσουν γρήγορα και φανερά. Και εάν μερικοί από εμάς κρύβονται με το να λένε άλλα να επιθυμούν άλλα, αυτό δεν γίνεται για αυτούς. Δικαιολογώ τον καθένα για την δυσκολία που έχει αλλά όχι αυτούς που δεν αποφασίζουν καθαρά ,αντρίκεια και μεταφέρουν αυτό το κλίμα της αμφιβολίας στον απλό κόσμο. Ο Σαμαράς αποφάσισε και κατ΄ εμένα καλώς έκανε .Με όλες τις δυσκολίες που είπαμε παραπάνω .Πρέπει να αποφασίσουν και οι άλλοι και να υποστούν τις συνέπειες. Δεν μπορεί να απαλλαγούν από την ευθύνη και να κλείνουν δεξιά και αριστερά το μάτι. «Ξέρεις εγώ δεν ήθελα αλλά να, τι να κάνω;» Γιατί αυτή είναι η ζωή. Παίρνεις την δύσκολη απόφαση και την βρίσκεις μπροστά σου .Και αν πετύχει πέτυχε ,αν όχι πληρώνεις .Αλλά την παίρνεις γιατί έπρεπε.
Υγ. Αν οι αρνητές καταλάβουν ότι αύριο δεν υπάρχει πλειοψηφία υπέρ, θα επιμείνουν στο όχι; Μία υπόθεση κάνω.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Φεβρουάριος, 2012, 12:48 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Η ανατομία μιας βασανιστικής απόφασης.”

  1. sofia

    kουλτουριαρικο κειμενο ….αλλα φιλολογικως βαθμολογημενο κατω απο την βαση!!!! Οπως και οι προτασεις σας κ Κων/Νου για το επιλεκτικο κλεισιμο των σχολειων…γελασαμε πολυ εκεινο το πρωινο ακουγοντας το 94,7 fm….

Δώστε απάντηση


Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr