“Δεν συζητήσαμε με Παπαδήμο για εκλογές”

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι η Ελλάδα έκανε ότι όφειλε να κάνει για να προχωρήσει η συμφωνία με τους δανειστές της. Ο μηχανισμός επίβλεψης της χώρας πάντως που αποτελεί αγκάθι στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους δεν έχει οριστικοποιηθεί. Από την λεωφόρο Συγγρού λένε ότι στην σημερινή συνάντηση δεν συζητήθηκε το θέμα των εκλογών.

Οι Γερμανοί ζητούν περισσότερες εγγυήσεις που σχετίζονται και με τις εκλογές ενώ στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κυκλοφορεί η πρόταση να παραταθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι να υλοποιηθούν και οι προπαρασκευαστικές ενέργειες της πλήρους εφαρμογής της συμφωνίας.

Αυτό σημαίνει ότι από το τέλος Απριλίου οι εκλογές θα πρέπει να μετατεθούν για το τέλος Ιουνίου και επειδή υπάρχουν πάντα καθυστερήσεις και αργότερα. Το ενδεχόμενο αυτό προσκρούει προς το παρόν στον κ. Σαμαρά ο οποίος χθες προειδοποίησε ότι «μετά την ψήφιση του PSI θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές για να αποφευχθεί η ακυβερνησία. Οι εκλογές λειτουργούν εκτονωτικά και θα γίνουν σε κλίμα ομαλότητας για να διασφαλιστεί και στην συνέχεια η πολιτική ομαλότητα».

Η προειδοποίηση του κ. Σαμαρά «εκλογές ή ακυβερνησία» μεταφράζεται ότι μετά την ολοκλήρωση του PSI και την ψήφιση της δανειακής θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Αν βέβαια δεν αλλάξει στάση μετά τις νέες πιέσεις. Ο κ. Σαμαράς θέλει να προλάβει τις εξελίξεις που δημιουργεί στο πολιτικό σκηνικό η ψήφιση του δεύτερου μνημονίου με τις μαζικές διαρροές βουλευτών από τα δύο μεγάλα κόμματα με δεδομένο ότι οι κραδασμοί θα μεταφερθούν και στην κοινωνία αυξάνοντας το πολιτικό κόστος.

Θέλει παράλληλα να μην δώσει χρόνο στους δικούς του διαγραφέντες να οργανωθούν και να διεκδικήσουν την αντιμνημονιακή ψήφο της λαϊκής δεξιάς.protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Φεβρουάριος, 2012, 7:15 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr