20.000 προσλήψεις ανέργων από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες

Eως τις 5 Μαρτίου θα μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες».

Eως τις 5 Μαρτίου θα μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες».

Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ, ενώ στοχεύει στην εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για περίπου 20.000 ανέργους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την ενεργοποίηση και την κινητοποίηση των τοπικών φορέων, τη διάγνωση των εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και την ανάδειξη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης. Οι ωφελούμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ή στον Ειδικό Κατάλογο εκτός Μητρώου ανεργίας του ΟΑΕΔ και επιπλέον να εμπίπτουν σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα
  • Ατομα με αναπηρία
  • Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών

Κατηγορίες Ωφελουμένων
Ωφελούμενοι/ες δύνανται να είναι μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, άτομα με αναπηρία, γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, γυναίκες/άντρες θύματα trafficking, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες, άτομα με θρησκευτικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, αιτούντες άσυλο, αποφυλακισθέντες, πρώην χρήστες ουσιών, οροθετικοί, άστεγοι, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια και τέλος, άτομα που υπόκεινται σε διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και λόγω ταυτότητας κοινωνικού φύλου.

Ενδεικτικά:

Αστεγοι: Νοούνται τα άτομα που δεν είναι σε θέση να δηλώσουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας και η κατάστασή τους πιστοποιείται μετά από κοινωνική έρευνα που πραγματοποιεί κοινωνικός λειτουργός.

Ανεργοι: Ως άνεργοι νοούνται τα άτομα που δεν απασχολούνται κατά την έναρξη της παρέμβασης. Ως μακροχρόνια άνεργοι, στη συγκεκριμένη κατηγορία (άνω των 45 ετών) νοούνται τα άτομα που παραμένουν άνεργοι για διάστημα περισσότερο των 12 μηνών.

Πρώην χρήστες ουσιών: Ατομα πρώην χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών που φέρουν βεβαίωση από επίσημο φορέα ή άλλο θεραπευτικό ίδρυμα ότι διατέλεσαν στο παρελθόν χρήστες ναρκωτικών ή άλλων ουσιών.

Μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες: Στην εν λόγω ομάδα νοούνται τα άτομα που προέρχονται από χώρες μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα υπό καθεστώς «οικονομικής μετανάστευσης».

Πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται επαρκώς για το πρόγραμμα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.epanad.gov.gr.

ΕΘΝΟΣ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Φεβρουάριος, 2012, 10:20 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr