Θα ψηφίσουν τελικά μόνο τα επώδυνα μέτρα. Θα τους γράψει η ιστορία. Θα είναι οι μόνοι βουλευτές που ψήφισαν σκληρά μέτρα και ΟΧΙ το κούρεμα χρέους

Πριν λίγο μετά τις αποκαλύψεις μας ο κ. Τζηκαλάγιας εξέδωσε ανακοίνωση ( copy από την σημερινή του συνέντευξη).

Στην ανακοίνωση του φυσικά δεν αναφέρει τίποτα για την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου.

Η Ν.Δ θέλει ξεκάθαρες τοποθετήσεις, ΝΑΙ θα ψηφίσω τους νόμους για την εφαρμογή του μνημονίου –

Μιλά πολύ για ηγέτες ο κ. Τζηκαλάγιας. Σωστή η άποψη σας. Έτσι λειτουργούν οι ηγέτες , την Κυριακή λένε ΟΧΙ ( ακόμη και στο κούρεμα του χρέους ) και την Δευτέρα ΝΑΙ στους εφαρμοστικούς νόμους που μας επιβάλουν τρομακτικά μέτρα και άγρια λιτότητα ετών.

 

Σωστά, κάπως έτσι λειτουργούν οι ηγέτες……..

 

 

Η ανακοίνωση : 

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 12/2/2012 η Βουλή των Ελλήνων κλήθηκε να αποφασίσει για τη νέα μεγάλη δανειακή σύμβαση της χώρας. Στην ψηφοφορία είπα ΟΧΙ με γνώμονα αυτό που μου υπαγόρευε η συνείδησή μου, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Τα άμεσα οφέλη για τη χώρα από τα πολλά και σημαντικά ΟΧΙ που ακούστηκαν ήταν:

Α) Η έστω καθυστερημένη, αλλά ουσιαστική παρέμβαση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Β) Το ξέσπασμα ενός μεγάλου φιλελληνικού κινήματος στην Ευρώπη και τον κόσμο και

Γ) Η έντονη επαναδιατύπωση από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας της επιτακτικότητας του αιτήματος για άμεσες εκλογές. Εξάλλου η λήψη μέτρων χωρίς εκλογές, αποτέλεσε την κύρια διαφωνία μου για την αιτιολογία του ΟΧΙ.

Η πολιτική αποτελεί μία καθημερινή-ζωντανή διεργασία. Ο σύγχρονος πολιτικός, ο ηγέτης, οφείλει να αντιλαμβάνεται τις μεταβαλλόμενες συνθήκες και να αποφασίζει κάθε στιγμή με γνώμονα ιεραρχικά το συμφέρον α) της πατρίδας, β) του κόμματός του και γ) το προσωπικό του.

Στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας και ο λαός μας, θεωρώ πως την καλύτερη δυνατή επιλογή για τον τόπο αποτελεί μία ισχυρή ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ τον Αντώνη Σαμαρά. Ο δρόμος σε αυτό τον αγώνα είναι δύσκολος μέχρι τις εκλογές, αλλά και μετά από αυτές. Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΟΜΑΙ με όλες μου τις δυνάμεις!

 • Ας ξαναδιαβάσουμε την »ΤΡΟΜΕΡΗ» ανακοίνωση Τζηκαλάγια μετά το ΟΧΙ του στις 12.2.2012 με αιχμές προσωπικές και για τον Αντ. Σαμαρά :Αγαπητοί μου συμπατριώτες και Συνέλληνες.Θυμηθείτε με! Η Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 θα καταγραφεί στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος, ως η ημέρα της επίσημης έναρξης της νέας μεταπολίτευσης. Όπως σε κάθε ιστορική μεταβολή, η μετάβαση στο καινούριο έχει συμβολισμούς στην αποτίμηση, δυσκολίες στην πορεία και ευκταία ολοκλήρωση χωρίς εθνική τραγωδία.

  Ο πολιτικός και ιδιαίτερα ο βουλευτής, πρέπει να είναι ηγέτης στον τόπο του. Και ο άξιος ηγέτης πρέπει να ξέρει πότε, αλλά και να μπορεί να πει το ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ. Ο βουλευτής για να είναι άξιος ηγέτης, πρέπει να βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας του και να πράττει, αλλά και να λογοδοτεί με γνώμονα μόνο τη συνείδησή του.

  Είπα ΟΧΙ στην υπογραφή της δανειακής σύμβασης που υποδουλώνει επίσημα την πατρίδα μας.

  Είπα ΟΧΙ στην άρση της ασυλίας της εθνικής μας περιουσίας.

  Είπα ΟΧΙ στην υπαγωγή μας στο αγγλικό δίκαιο.

  Είπα ΟΧΙ στο ψευτοδίλημμα της χρεωκοπίας που καλλιεργούν από διετίας οι νεοταξίτες του ΠΑΣΟΚ, οι προσχωρήσαντες και τα αργυρώνητα ΜΜΕ των μεγαλοκαναλαρχών και πάλαι ποτέ μεγαλοεργολάβων του Δημοσίου.

  Είπα ΟΧΙ στη λήψη μέτρων από μια Βουλή που δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Είπα ΟΧΙ σε μια κυβέρνηση που την διοικούν σήμερα ο κ. Παπαδήμος και αύριο ο κ. Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους ΔΕΝ εμπιστεύομαι να διαπραγματεύονται για τα συμφέροντα της χώρας μου.

  Είπα ΟΧΙ στη φτώχεια και την εξαθλίωση που φέρνουν τα ΝΕΑ μέτρα στο λαό μας.

  Είπα ΟΧΙ στην υπαναχώρηση από τη διαβεβαίωσή μας πως τα όποια απαιτούμενα μέτρα θα τα έπαιρνε η φρέσκια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά από εκλογές, αφού προηγουμένως λέγαμε ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ στους πολίτες.

  Αγαπητοί μου συμπατριώτες, συμμαχητές και Συνέλληνες.

  Η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι μου. Σε αυτό με έφερε ο αείμνηστος εθνάρχης μας Κωνσταντίνος Καραμανλής από παιδί. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να με διώξει από το σπίτι μου. Όπως λειτουργούν σήμερα τα κόμματα, και γι’ αυτό έχουν απαξιωθεί, μόνον όταν κάποιος θέλει φεύγει από ένα κόμμα, όταν το θεωρεί σπίτι του. Η απόφαση που πήρα δεν ήταν εύκολη ούτε αβασάνιστη. Δεν κακίζω και δεν ενοχοποιώ όποιον έχει αντίθετη άποψη από εμένα. Δεν μπορούν όλοι να πάρουν τις ίδιες αποφάσεις. Χρειάζονται αντοχές, αντιστάσεις που δεν μπορούν να τις έχουν όλοι. Εξάλλου, πάντοτε σας επαναλάμβανα πως ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ. Έτσι, για άλλη μια φορά υπερίσχυσε στην απόφασή μου αυτό που μου υπαγόρευε η συνείδησή μου και το συμφέρον της πατρίδος μου. Πιστεύω πως και οι λίγοι που το αμφισβητούσαν, να πείστηκαν έστω και τώρα πως πάντοτε το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι το προσωπικό μου πολιτικό συμφέρον.

  Αγαπητοί μου συμπατριώτες.

  Έρχονται μαύρες μέρες για την Ελλάδα. Σας καλώ να διατηρήσουμε την εθνική μας ενότητα, τη σωφροσύνη και την κοινωνική μας αλληλεγγύη. Επαγρυπνείτε και να είστε έτοιμοι για μάχες. Στο τέλος θα νικήσουμε! Θα σώσουμε τη χώρα. Το οφείλουμε στα παιδιά μας.

  Εγώ θα τιμήσω την εντολή σας και θα σταθώ μαζί σας ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΙΟΣ.

  Με βαθύ αίσθημα ευθύνης και συναίσθηση του χρέους

  Ζήσης Τζηκαλάγιας

  Βουλευτής Καστοριάς

 

 • Συγχαρητήρια τι άλλο να πούμε, οι πολίτες ας βγάλουν συμπεράσματα….

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Φεβρουάριος, 2012, 1:35 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr