Συνάντηση του Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας κου Γεωργίου Κασαπίδη με εκπροσώπους της Ε.Ο..Γ, των πρωτοβάθμιων σωματείων του κλάδου και άλλων φορέων της γούνας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 20-02-2012 και στα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥΝΑΣ πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας κου Γεώργιου Κασαπίδη με εκπροσώπους του Δ.Σ. της Ε.Ο.Γ., εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων σωματείων – μελών της Ε.Ο.Γ., εκπρόσωπο του Ε.Β.Ε. Καστοριάς και πλήθος ενδιαφερομένων γουνοποιών – εκτροφέων.

Η παραπάνω συνάντηση αφορούσε την ανταλλαγή απόψεων και την κατάθεση προτάσεων σχετικά με την ένταξη των εκτροφείων γουνοφόρων ζώων στο σχέδιο νόμου για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές κατασκευές.

Ο κος Γεώργιος Κασαπίδης ως εισηγητής του σχεδίου νόμου από την Ν.Δ. παρουσίασε το ευρύτερο πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί το σχέδιο νόμου αλλά και τις ειδικότερες ρυθμίσεις του που θα αφορούν τον τομέα της εκτροφής γουνοφόρων ζώων. Από την πλευρά των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων και των εκπροσώπων των άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων του κλάδου της γούνας τέθηκαν ως προτάσεις, η ένταξη της εκτροφής γουνοφόρων ζώων στον κλάδο της κτηνοτροφίας ως δραστηριότητας του πρωτογενούς τομέα, η αύξηση των συντελεστών δόμησης στα εκτροφεία, και η αύξηση του ισοδύναμου ζώου από τον αριθμό που ισχύει σήμερα. Επίσης τέθηκαν πολλά άλλα θέματα και έγινε γενικότερη ανταλλαγή απόψεων για το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν τον τομέα εκτροφής γουνοφόρων ζώων και την θεσμοθέτηση κανόνων που θα ενισχύσουν την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη του στο μέλλον.

Επιπλέον ιδιαίτερα τονίστηκε η σημασία του κλάδου της εκτροφής γουνοφόρων ζώων για την εθνική οικονομία ως κατεξοχήν εξαγωγικού και εξωστρεφούς κλάδου, αλλά και η συμβολή του στην καταπολέμηση της ανεργίας με την απασχόληση του εργατικού δυναμικού στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Η συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, κατέληξε με την διαβεβαίωση του κου Κασαπίδη ότι τα θέματα που έθεσαν οι φορείς της γούνας θα περιληφθούν στο σχέδιο νόμου κατά την κατάθεση του στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥΝΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΟΝΤΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Φεβρουάριος, 2012, 3:11 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΓΟΥΝΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr