Εξαίρεση για τα ελληνικά νησιά στη νομοθεσία για τα καύσιμα της ακτοπλοΐας

Εγκρίθηκε τροπολογία του Κρ. Αρσένη για την αναγνώριση των ιδιαίτερων συνθηκών διαβίωσης στα νησιά. Μόνο η Δ. Μακεδονία σε ολόκληρη την χώρα δεν μπορεί, με πολύ μεγάλη ευθύνη των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Δ. Μακεδονίας και φυσικά και του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου, να βγάλει απόφαση εξαίρεσης τόσο υψηλής τιμής από την απίστευτη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης μερικών χιλιάδων πολιτών.

Τα ελληνικά νησιά, όμως, είναι η μοναδική περιοχή της ΕΕ για την οποία εξασφαλίζεται στη νομοθετική πρόταση ειδική ονομαστική αναφορά.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της εξαίρεσης γίνεται ειδική αναφορά στην υποχρέωση αυστηρής τήρησης της υφιστάμενης ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας για την ποιότητα του αέρα.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα ψηφίσαμε μία νέα αυστηρή περιβαλλοντική νομοθεσία που θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και την προστασία της δημόσιας υγείας στην Ευρώπη. Δεκάδες χιλιάδες θάνατοι κάθε χρόνο οφείλονται στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Με τη νέα νομοθεσία η ναυτιλία θα έχει καθαρότερα καύσιμα και θα εκπέμπει λιγότερους ρύπους.

Πετύχαμε ταυτόχρονα η εφαρμογή της νέας νομοθεσίας να μην επιβαρύνει δυσανάλογα τους κατοίκους των νησιών και να μην πλήξει το δικαίωμα επικοινωνίας των κατοίκων και μεταφοράς των αγαθών στα νησιά σε εύλογο κόστος. Ψηφίσαμε να δοθεί επιπλέον χρόνος προσαρμογής πέντε ετών για την ακτοπλοΐα των ιδιαίτερα απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών της Ευρώπης αναγνωρίζοντας ότι οι περιοχές αυτές έχουν ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης και ιδιαίτερες ανάγκες. Καταφέραμε να υπάρχει μέσα στη νομοθεσία ειδική ονομαστική αναφορά στις ανάγκες των ελληνικών νησιών και αυτό θα αποτελέσει ένα κεκτημένο και για επόμενες νομοθετικές προτάσεις.

Θα ήθελα να τονίσω τη διακομματική συνεργασία των Ελλήνων ευρωβουλευτών της Επιτροπής Περιβάλλοντος στη στήριξη της συγκεκριμένης τροπολογίας και να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου γι΄ αυτό.

Σήμερα ψηφίσαμε ότι θα έχουμε την ίδια ώρα και αυστηρή περιβαλλοντική νομοθεσία και προστασία των πιο ευάλωτων περιοχών της Ευρώπης και των δικαιωμάτων των ανθρώπων τους«.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 22,Φεβρουάριος, 2012, 9:53 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Εξαίρεση για τα ελληνικά νησιά στη νομοθεσία για τα καύσιμα της ακτοπλοΐας”

  1. ANONYMOS

    Ρε παιδιά δεν κατάλαβα τι θέλει να πει ο ποιητής. Τι σχέση έχει το καύσιμο καθαρής τεχνολογίας πετρέλαιο της ακτοπλοϊας με το πετρέλειο θέρμανσης στην Δυτική Μακεδονία. Το ένα έχει να κάνει με τους ρύπους στο περιβάλλον, την εκτέλεση δρομολογίων από τα πλοία και το εισητήριο και το άλλο με την τζέπη μας. Αφήστε τις αΙδίες και πείτε την αλήθεια. Σήμερα το διυλιστήριο πουλά το πετρέλαιο θέρμανσης 697,64 € τα 1.000 λίτρα δηλαδή 0,6964 € το λίτρο. Βάλε τα μεταφορικά και το κέρδος του πρατηριούχου (που έχουν και αυτά ΦΠΑ) για να βρούμε τους φόρους του κράτους που δεν ξεπερνάν τα 25 λεπτά. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο όλος ντόρος γίνεται για τα 25 λεπτά των φόρων. Πρόταση: Να μπουν εισοδηματικά κριτήρια με συνυπολογισμό των καταθέσων και των ακινήτων ανά οικογένεια. Έτσι για να είμαστε δίκαιοι αφού πολλοί λεφτάδες κατά καιρούς στην Καστοριά έπαιρναν ελλίψει δηλωθέντων εισοδημάτων και προνοιακά επιδόματα.

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr