ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από το 1975 και μετά »κατέστρεψαν» τα πάντα. Δείτε την εποχή λιτότητας που ξεκινά από αύριο

κ. Πετσάλνικε καλό το Πάρκο που μόνο γι’αυτό βλέπουμε να τρέχετε, αλλά όλα αυτά που και εσείς ψηφίζετε με πολύ ευκολία, απλά μας διαλύουν – Η Καστοριά άλλαξε, ξεχάστε τις εποχές που λέγατε και η κοινωνία απλά άκουγε……

Οι περίφημοι νόμοι της λιτότητας από αύριο ψηφίζονται – Στην Ολομέλεια της Βουλής θα ψηφιστεί την Τρίτη το νομοσχέδιο για τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων δράσεων. Οι περικοπές θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου. Το νομοσχέδιο…
προβλέπει επίσης την περικοπή του εκλογικού επιδόματος κατά 75%, διαμορφώνοντάς το πλέον στα 500 ευρώ, μείωση κατά 10% της αντιμισθίας δημάρχων, περιφερειαρχών και των υπόλοιπων αιρετών της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Προβλέπει περικοπές δαπανών 3,2 δισ. ευρώ, και αναθεωρεί το στόχο του ελλείμματος για το 2012 στο 6,7% του ΑΕΠ έναντι στόχου 5,4% που προβλέπονταν αρχικά. Παράλληλα, αναθεωρούνται προς τα κάτω ο στόχος των εσόδων ενώ μειώνονται σημαντικά και κρατικές δαπάνες. Τέλος με ρύθμιση παρατείνεται ώς τις 30 Ιουνίου η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων που έληγε στις 29 Φεβρουάριου.

Αυτά κ. Τζηκαλάγια εσείς και μερικοί άλλοι που δεν ψηφίσατε δήθεν ηρωικά το μνημόνιο, θα ψηφίσετε τώρα από αύριο……

Διαβάστε και τα παρακάτω, πληροφορίες από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ :

Λίγες μέρες πριν την εφαρμογή του μνημονίου με τις σαρωτικές αλλαγές για τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις , ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης κάλεσε τους εργοδοτικούς φορείς και τη ΓΣΕΕ και τους παρότρυνε να υπογράψουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα κλαδικές συμβάσεις για να μην μετατραπεί η αγορά σε… ζούγκλα με αυθαίρετες μειώσεις μισθών.
Ο Γιώργος Κουτρουμάνης αποσαφήνισε ότι η μείωση του κατωτάτου μισθού κατά 22%, δηλαδή η διαμόρφωσή του στα 586 ευρώ, αλλά και το ψαλίδισμα των κλαδικών μισθών δεν θα συντελείται αυτόματα. «Αποτελεί δικαίωμα του εργοδότη και όχι υποχρέωση», είπε ο υπουργός Εργασίας.
Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ δεσμεύτηκε να πείσει τους συνδικαλιστές να υπογράψουν άμεσα κλαδικές συμβάσεις ακόμα και με μικρες μειώσεις η άλλες υποχωρήσεις ώστε να αποφύγουμε την ελεύθερη πτώση των μισθών. Κάποιοι κλάδοι ήδη κινητοποιήθηκαν. Κλαδικές συμβάσεις που προβλέπουν πάγωμα μισθών υπέγραψαν τα πολυκαταστήματα και ο κλάδος των υπηρεσιών.΄

Την Τρίτη θα εκδοθεί πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία θα δίνεται τρίμηνο περιθώριο για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις ενώ προβλέπονται οι μειώσεις μισθών και το πάγωμα των ωριμάνσεων.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να συγκεντρωθούν τα αιτήματα και οι απορίες της αγοράς και να εκδοθούν διευκρινιστικές εγκύκλιοι.

Η μείωση του κατώτατου μισθού θα έχει επιπτώσεις και στο επίδομα του ΟΑΕΔ που είναι η μοναδική ενίσχυση που λαμβάνουν συνολικά 270.000 άνεργοι. Η ρύθμιση που αναμένεται να προωθήσει το υπουργείο Εργασίας από τα μεσα Μαρτίου προβλέπει επίδομα δύο ταχυτήτων ανάλογα με τα ένσημα του ανέργου. Ετσι, το νέο επίδομα θα χορηγείται για 12 μήνες και θα αντιστοιχεί στο 80% του κατώτατου μισθού -δηλαδή θα παραμείνει στα 460 ευρώ- για τους εργαζόμενους που απολύονται μετά από πολλά χρόνια μισθωτής εργασίας. Το σκεπτικό είναι ότι αυτή η κατηγορία μισθωτών έχει καταβάλει συνολικά μεγαλύτερη εισφορά υπέρ του ΟΑΕΔ.

Αντίθετα, οι οικοδόμοι και οι εποχικοί υπάλληλοι που απασχολούνται στον τουρισμό θα επιδοτούνται για 6- 8 μήνες με το 55% του κατώτερου μισθού, δηλαδη το επίδομα ανεργίας θα φτάνει μόλις τα 320 ευρώ…

Μαίρη Λαμπαδίτη-ΘΕΜΑ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Φεβρουάριος, 2012, 7:50 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr