Καταργείται η εντοπιότητα στο Δημόσιο

Τροπολογία – φρένο στις ανεξέλεγκτες προσλήψεις και αποσπάσεις υπαλλήλων, βάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταργώντας εν μέρει την πριμοδότηση της εντοπιότητας για προσλήψεις σε περιοχές άνω των 10.000 κατοίκων ή παραμεθόριες.

Με την τροπολογία προβλέπεται μερική κατάργηση της εντοπιότητας ως κριτηρίου κατάταξης των υποψηφίων – μέχρι σήμερα οι δημότες, που είναι και μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών όπου προκηρύσσονται θέσεις προτάσσονταν έναντι άλλων.

Η ρύθμιση ωστόσο, παραμένει, ευνοϊκή ρύθμιση, «για λόγους αποκέντρωσης και πληθυσμιακής ενίσχυσης ευαίσθητων περιοχών της χώρας, όπως είναι η παραμεθόριος, τα νησιά, αλλά και οι μικροί δήμοι με πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους». Επίσης, καμία εξαίρεση από τις διαδικασίες έγκρισης της αρμόδιας τριμελούς υπουργικής επιτροπής δεν θα επιτρέπεται στο εξής για κάθε είδους πρόσληψη στο Δημόσιο -μόνιμου προσωπικού, αορίστου χρόνου, με σύμβαση ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου κ.ά.- προκειμένου όπως αναφέρεται στην τροπολογία να διασφαλιστεί «η αποτελεσματική εφαρμογή του λόγου 1 προς 5 έως το έτος 2015, καθώς και η βελτιστοποίηση του προγραμματισμού- σχεδιασμού των προσλήψεων». Στην απαίτηση έγκρισης υπάγονται πλέον και οι προσλήψεις δικαστικών λειτουργών, έμμισθων δικηγόρων και νομικών συμβούλων.Ειδική ρύθμιση προβλέπεται και για τις αποσπάσεις, οι οποίες θα πρέπει να λαμβάνουν υπογραφή και από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Μάρτιος, 2012, 9:09 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr