« Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών για το πετρέλαιο θέρμανσης»

Στην Αθήνα βρέθηκε χθες Τετάρτη 7 Μαρτίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος προκειμένου να συμμετέχει στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου για το πρόβλημα της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Στην συνάντηση μετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής, Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ Σόκουτης και Δασταμάνης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας.

 

Η συνάντηση έγινε ύστερα από κινήσεις του Επιμελητηρίου Καστοριάς και των υπόλοιπων περιοχών, και επιτεύχθηκε με την παρέμβαση του Βουλευτή κ. Τζηκαλάγια. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναλυτική ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Δυτική Μακεδονία που πλήττεται περισσότερο από ποτέ, αφού πέραν των δυσκολιών που αντιμετωπίζει από την οικονομική κρίση, την ανεργία και την υπέρμετρη φορολογία πρέπει να ανταπεξέλθει και στις αυξημένες απαιτήσεις για θέρμανση σε έναν από τους πιο δύσκολους χειμώνες των τελευταίων ετών.

 

Ο Περιφερειάρχης κ. Δακής κατέθεσε πρόταση για τη θέση της περιφέρειας σχετικά με την τιμολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης αντίστοιχης με αυτή του ναυτιλιακού πετρελαίου αλλά και την επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με την οποία παρουσιάζονται οι ιδιαιτερότητες της περιφέρειά μας σχετικά με τις κλιματολογικές συνθήκες που αντιμετωπίζει και είναι περισσότερο δυσμενείς σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδος.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σαββόπουλος τόνισε από την πλευρά του την ανάγκη άμεσης λήψης απόφασης καθώς πέραν των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή, ενημέρωσε για το έντονο πρόβλημα της αυξημένης παράνομης υλοτομίας και καταστροφής του δασικού πλούτου που αντιμετωπίζει η περιοχή μας από πέρυσι, εξαιτίας της δυσμενής οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται οι πολίτες. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο σημαντικό πρόβλημα των επαγγελματιών αλιέων που για δύο μήνες περίπου υπέστησαν σοβαρή απώλεια του εισοδήματος τους αφού δεν μπόρεσαν να ασκήσουν του επάγγελμα τους καθώς η λίμνη παρέμενε παγωμένη. Τέλος, κατέθεσε το ψήφισμα μαζί με φωτογραφικό υλικό από το Πανκαστοριανό Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας για την ακρίβεια στην θέρμανση, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή μας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012.

 

Ο κ. Οικονόμου, ήταν θετικός και αναγνωρίζοντας το πρόβλημα της περιοχής μας ανακοίνωσε πως εξετάζεται η περίπτωση να δίνεται ξανά το «επίδομα θέρμανσης» με κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια. Η συνάντηση έληξε με ανανέωση του ραντεβού σε διάστημα περίπου 20 ημερών μέσα στο οποίο θα υπάρξει διάλογος με τους ενδιαφερόμενους ώστε το Υπουργείο να είναι πιο έτοιμο να δώσει διευκρινήσεις σχετικά με τον τρόπο που θα επιτευχθεί η ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Oι foto δόθηκαν στην δημοσιότητα από την Π.Ε Καστοριάς

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Μάρτιος, 2012, 4:35 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr