ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προκαλούν αηδία με την νέα κίνηση τους να ρυθμίσουν προκλητικά τα δάνεια τους

Αφήνουν πολίτες,επιχειρήσεις,νοικοκυριά να καταστρέφονται από τα δάνεια και αυτοί σώζουν τα δυο μαγαζιά τους. ΕΛΕΟΣ –

 

Τα κόμματα πολλές φορές δείχνουν να κινούνται σε συνθήκες εικονικής πραγματικότητας. Δείχνουν να έχουν χάσει την επαφή τους με την κοινωνία και αδυνατούν να πιάσουν τα μηνύματα των καιρών.

Σε μια περίοδο που το μνημόνιο συμπαρασύρει εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, τα κόμματα εξουσίας, ΝΔ και ΠαΣοΚ, αποφάσισαν στα…κρυφά να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες.

Ήδη, με μια κίνηση που προκαλεί, οι γραμματείς των συγκεκριμένων κομμάτων κατέθεσαν σχετική τροπολογία, η οποία συμπεριλαμβάνεται σε «άσχετο» νομοσχέδιο.

Αυτό συνιστά πρόκληση. Τουλάχιστον ας την ψηφίσουν αργά τη νύκτα, για να επιβεβαιωθεί η λαϊκή ρήση: «της νύκτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά».

Είναι ενέργεια απαράδεκτη, αφού, επί της ουσίας για ακόμα μία φορά, εγγυητής της εξόφλησης των δανείων των κομμάτων θα είναι το ελληνικό δημόσιο.

Η ΝΔ και το ΠαΣοΚ αποφασίζουν τα ίδια για το κρατικό χρήμα που λαμβάνουν και φυσικά επιλέγουν να τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης, ενώ και πάλι τα τα χρέη των κομμάτων φορτώνονται στους Έλληνες φορολογούμενους

Σε μια χρονική στιγμή που οι πολίτες αγκομαχούν κυριολεκτικά να τα βγάλουν πέρα, δεν μπορεί τα κόμματα να μην συμμετέχουν ουσιαστικά στην εθνική προσπάθεια για μείωση του χρέους.

Οφείλουν τα δυο κόμματα -αν νοιάζονται για τους πολίτες- να ψηφίσουν μια τροπολογία για να «κουρευτούν» τα δάνεια των ιδιωτών (η αρχή έγινε με τα στεγαστικά των δημοσίων υπαλλήλων) για να ανακοπεί η κατάρρευση της αγοράς και η «φτωχοποίηση» των νοικοκυριών.

Παράλληλα, αφού τα κόμματα εξουσίας -που αμοίβονται πλουσιοπάροχα από τον κρατικό προϋπολογισμό- γοητεύονται από τις λύσεις που έρχονται από τη Γερμανία για το δημόσιο τομέα, ας υιοθετηθεί το γερμανικό μοντέλο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων. Εξάλλου, δίνουμε ως χώρα δέκα φορές περισσότερα χρήματα στα κόμματα, απ’ ότι οι Γερμανοί.

Όσο δεν αποδεικνύουν με πράξεις, όχι με βαρύγδουπες αναλύσεις που περισσεύουν, ότι κατανοούν τα προβλήματα των πολιτών και δίνουν λύσεις με τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες, τόσο η οργή θα αυξάνεται.

 • Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση των κομμάτων για το 2011 ήταν 54 εκατ. ευρώ, δηλαδή αυξημένη κατά 5,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2010 που ήταν 48,8 εκατ. ευρώ. Από αυτά μόνον το ΠαΣοΚ και η ΝΔ λαμβάνουν τα 38,8 εκατ. ευρώ (21,8 εκ. και 17 εκ. ευρώ αντιστοίχως), ενώ το ΚΚΕ 5,2 εκατ. ευρώ, ο ΛΑΟΣ 4,4 εκατ. ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,9 εκατ. ευρώ και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,8 εκατ. ευρώ.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Μάρτιος, 2012, 5:08 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr