Άρχισαν τα όργανα για την γούνα και πάλι εν όψη της 2ης έκθεσης γούνας του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών στην Αθήνα στο τέλος του μήνα

Παρουσιάζουμε σημερινή ανάρτηση για Κασαπίδη, Τζηκαλάγια γουνοποιούς και όχι μόνο. Δηλώσεις έκπληξη από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Το όλο σκηνικό φαίνεται να παίρνει περίεργη τροπή με αφορμή και την πολύ σοβαρή υπόθεση πρόκληση της εγγύησης του Ελληνικού δημοσίου σε προκλητικές οικονομικές δανειοδοτήσεις γουνοποιών

Δε συγκινείται από τον βασανισμό των γουνοφόρων ζώων ο βουλευτής Γ. Κασαπίδης
Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας, ανεξάρτητος βουλευτής Καστοριάς τόνισε και εκείνος με τη σειρά του: «Ακόμη σημαντικότερη η παράγραφος 4 αυτού του άρθρου, που προείπα, που κάνει ακόμη πιο ουσιαστική αναφορά στα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων, όπου λέει ότι εντός τριμήνου θα βγει ΚΥΑ από τρεις Υπουργούς, Οικονομικών, Ανταγωνιστικότητα και Αγροτικής Ανάπτυξης, για ρύθμιση της ένταξης στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
Με την ευκαιρία αυτή, κύριε Υπουργέ, να σας πω ότι τα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων που λειτουργούν περίπου μια δεκαετία, δειλά στην αρχή, στο νομό Καστοριάς και στην Επαρχία Βοΐου του νομού Κοζάνης απέδειξαν ότι τους πάει το κλίμα, πάνε πολύ καλά, απασχολούν εργαζόμενους νόμιμα με πολύ καλές αμοιβές, με πλήρη ασφάλιση.
Αυτό τον κλάδο πρέπει να τον ενισχύσουμε, μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ καλά την περιοχή μας. Πέραν αυτών που προβλέπονται σ’ αυτόν τον νόμο, θα ήθελα και τη δικιά σας συνδρομή σαν κυβερνητικό στέλεχος στο Υπουργείο Ανάπτυξης μια και, όπως καταλήγουμε, είναι κτηνοτροφία και τα γουνοφόρα ζώα να μπορούν να ενταχθούν σε επενδύσεις όχι μόνο ο μηχανολογικός εξοπλισμός, αλλά και το ζωικό κεφάλαιο. Αυτό θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό».
Η Κίνηση Για Την Κατάργηση του Εμπορίου Γούνας τονίζει ότι: «οφείλουμε να συγχαρούμε την κα Ηρώ Διώτη, βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που εκλέγεται στον νομό Λάρισας η οποία κατά τη χθεσινή συζήτηση αναφέρθηκε στα σημαντικότατα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα ζώα, τα οποία εκτρέφονται για τη γούνα τους».
Η κα Διώτη τόνισε μιλώντας χθες στη Βουλή: «Στο θέμα της εκτροφής γουνοφόρων ζώων που αναφέρθηκε ο κύριος Κασαπίδης, το Δεκέμβριο του 2001 η Ευρωπαϊκή Επιστημονική Επιτροπή για την υγεία και την ευζωία των ζώων δημοσίευσε έκθεση για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων που εκτρέφονται για τη γούνα τους στην οποία επισημαίνονται σημαντικότατα προβλήματα σχετικά με την ευζωία τους.
Η έκθεση αυτή έδειξε ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την εκτροφή γουνοφόρων έχει ως αποτέλεσμα την πολύ υψηλή θνησιμότητα, σημαντικά προβλήματα νοσηρότητας, αδυναμία οστών λόγω έλλειψης άσκησης των ζώων, έντονες στερεοτυπικές συμπεριφορές για μεγάλα χρονικά διαστήματα, δαγκώματα της γούνας ή ακόμα χειρότερα αυτοακρωτηριασμό της ουράς ή των άκρων.
Είναι ξεκάθαρο ότι τα εκτροφεία γουνοφόρων δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να προσφέρουν ένα επαρκές και πολυσύνθετο περιβάλλον και η φυσιολογική συμπεριφορά των ζώων είναι αδύνατο να εκδηλωθεί μέσα σ’ αυτά. Υπ’ αυτό το πρίσμα εμείς δεν μπορούμε να δούμε την εκτροφή γουνοφόρων ζώων ως κτηνοτροφία, αλλά καθαρά ως μία βιοτεχνική εγκατάσταση».
Η Κίνηση Για Την Κατάργηση του Εμπορίου Γούνας τονίζει ότι: «Ζητάμε από τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου να απορρίψουν οποιαδήποτε πρόταση στοχεύει στην ανάπτυξη μίας τόσο βάναυσης και άκρως κατακριτέας δραστηριότητας και να στηρίξουν τους επαγγελματίες του κλάδου ώστε να στραφούν σε άλλες βιώσιμες και κοινωνικά αποδεκτές ευκαιρίες.
Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στα ζώα είναι ένα ηθικό, κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα που αφορά τους πάντες και το οποίο η κοινωνία πρέπει επειγόντως να αντιμετωπίσει, καθώς η βάναυση μεταχείριση των ζώων δεν οδηγεί μόνο στην ταλαιπωρία των ζώων, αλλά και στην υποβάθμιση της κοινωνίας».
Διαβάστε επίσης:
Η βιομηχανία της γούνας δεν σημαίνει ανάπτυξη, αλλά υπανάπτυξη!
Επιστολή διαμαρτυρίας στους βουλευτές κατά του εμπορίου της γούνας
Διαμαρτυρία ενάντια στις γούνες: Μπρος τα κάλλη τι είναι ο φόνος!
Διαμαρτυρία στο Χαλάνδρι κατά του φριχτού εμπορίου της γούνας!
Σταματήστε το «μουσείο» της φρίκης για την ανάδειξη της γούνας στην Καστοριά!

Το παραπάνω κείμενο βρίσκεται στο zoosos.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Μάρτιος, 2012, 8:55 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΓΟΥΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr