« Επιστολή Διαμαρτυρίας για Υποβάθμιση του 585 ΤΠ ΚΕΝ Άργους Ορεστικού & Ενδεχόμενης Κατάργησης των Φυλακίων της Π. Ε. Καστοριάς»

Διαμαρτυρία για την υποβάθμιση του 585 ΤΠ ΚΕΝ Άργους Ορεστικού και το μέλλον των Φυλακίων της Π. Ε. Καστοριάς ήταν το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος στον Υπουργό και στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, καθώς και στο Επιτελικό Γραφείο Αρχηγού ΓΕΣ. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, στο Βουλευτή Καστοριάς, στον Διοικητή Α’ Σώματος Στρατού, στον Διοικητή 15ης Ταξιαρχίας (ΠΖ), καθώς και στους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Η επιστολή έχει ως εξής:

κ. Υπουργέ,

Στον Ακριτικό Νομό Καστοριάς που συνορεύει με την Αλβανία είναι πλέον ενεργά μόνο δύο φυλάκια από τα έξι που παλαιότερα φύλαγαν την περιοχής μας, εκ των οποίων το πρώτο βρίσκεται στη Διποταμία και το δεύτερο στην Ιεροπηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΓΕΣ σχεδιάζει άμεσα την κατάργηση και των δύο τελευταίων φυλακίων που έχουν απομείνει στη Περιφερειακή μας Ενότητα.

Η ανησυχία που έχει προκληθεί στην τοπική μας κοινωνία είναι έντονη, καθώς η ενδεχόμενη κατάργηση τους θα επιφέρει επιπρόσθετες αρνητικές επιπτώσεις για την ευρύτερη περιοχή, μια περιοχή ακριτική και παραμεθόριο όπου το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της είναι αμφιλεγόμενο και η διέλευση λαθρομεταναστών καθημερινό φαινόμενο. Ήδη, από την προηγούμενη χρονιά παρατηρείται έντονα και το φαινόμενο της αυξημένης παράνομης υλοτομίας και μεταφοράς του δημοσίου δασικού μας πλούτου στη γειτονική χώρα.

Επιπρόσθετα, η υποβάθμιση του 585ΤΠ Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων(ΚΕΝ) Άργους Ορεστικού προ λίγων ημερών ως εφεδρικού, για το οποίο δαπανήθηκαν μεγάλα κονδύλια πριν λίγα χρόνια για τις εγκαταστάσεις του, εντείνουν την ανησυχία της τοπικής μας κοινωνίας και για το μέλλον της 15ης Ταξιαρχίας.

Κ. Υπουργέ,

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την υποβάθμιση του 585ΤΠ ΚΕΝ Άργους Ορεστικού ως εφεδρικού και αιτούμαστε την ανάκληση της απόφασης καθώς και την επαναφορά λειτουργίας του στο αρχικό καθεστώς. Επιπλέον, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία μας για την πληροφόρηση σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση των φυλακίων της περιοχής μας, ζητούμε άμεση ενημέρωση για τις προθέσεις του Υπουργείου σας.

Με ιδιαίτερη τιμή,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς

Δημήτριος Σαββόπουλος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Μάρτιος, 2012, 11:09 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr