ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

11:41 – Η 35η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς που θα πραγματοποιηθεί από τις 6-9 Μαΐου στο Εκθετήριο Δημοπρατήριο είναι όχι μόνο η μεγαλύτερη της ιστορίας της από πλευρά συμμετοχών αλλά είναι και η μεγαλύτερη σε χώρο μια και ένας καινούριος χώρος κτίστηκε στην μια πλευρά του Δημοπρατηρίου με έξοδα του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς.

Αυτό αναφέρεται σε δελτίο τύπου του


Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς. Φέτος δήλωσαν και συμμετέχουν 130 εκθέτες μεταξύ των οποίων από την Ελλάδα οι περισσότεροι και από από την Ιταλία, Ρωσία, Αμερική, Καναδά Δανία, Φινλανδία Τουρκία και Τσεχία . Πέρυσι ήταν 125.

Σε σχέση με τον χώρο τα τετραγωνικά είναι φέτος 7.700 έναντι 6.900 που ήταν πέρυσι.

Το καινούριο στοιχείο είναι ότι όπως είχε δηλώσει σε περσινή Συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Ηρακλής Καλλισθένης φέτος στην 35η Διεθνή Έκθεση υπάρχει ένα καινούριο κτίριο το οποίο κτίστηκε με έξοδα του Συνδέσμου και θα εγκαινιαστεί το Σαββάτο 8 Μαΐου. Ειδικότερα σε οικόπεδο που παραχώρησε το Επιμελητήριο Καστοριάς στον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς κτίσθηκαν 3.200 τμ στεγασμένου πλέον χώρου (Πέρυσι ήταν 1.800 τμ με ειδικές τέντες).

Όμως η φετινή Διεθνή Έκθεση Γούνας πραγματοποιείται με συσσωρευμένα τα προβλήματα για τους γουνοποιούς πολλοί από τους όποιους κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο αναφέρει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου.

Ο κ. Καλλισθένης αναφέρει μερικές προτάσεις, της συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, για να ξεφύγει ο κλάδος από την κρίση όπως:

 • Ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ελληνικής Γουνοποιίας

α) Επιδότηση εξαγωγών.

β) Ειδικό καθεστώς δασμολόγησης εισαγωγής εμπορευμάτων προς Ρωσία.

γ) Μεγάλες και οργανωμένες δράσεις μέσω ΟΠΕ για την προώθηση των εξαγωγών σε νούμερα εκατομμυρίων ευρώ και όχι μερικών χιλιάδων.

 • Άμεση στήριξη της απασχόλησης

α) Η επιδότηση ανεργίας να μετατραπεί σε επιδότηση εργασίας.

β) Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης & επανακατάρτισης εργαζομένων με ταυτόχρονη κατοχύρωση επαγγέλματος.

γ) Επιδότηση ασφαλίστρου.

δ) Εφάπαξ έκτακτο επίδομα κρίσης για γουνεργάτες.

 • Υλοποίηση του προγράμματος για την άμεση στήριξη των επιχειρήσεων που ασχολούνται με το απόκομμα.

α) Αύξηση του ανώτατου προϋπολογισμού του έργου στο τριπλάσιο.

β) Να είναι επιλέξιμες προς χρηματοδότηση και οι επιχειρήσεις που δεν απασχολούν προσωπικό και έχουν κύρια δραστηριότητα την κατασκευή, επεξεργασία και συρραφή αποκομμάτων.

γ) Ειδικό πρόγραμμα προώθησης όλων των προϊόντων αποκομμάτων γούνας.

 • Άμεση ανάκληση της απόφασης για την υποβάθμιση και απομάκρυνση του ΚΕΓ από την Καστοριά.
 • Νέα κεφάλαια κίνησης με την παροχή της εγγύησης του Ελληνικού δημοσίου σε ποσοστό 100%. Τα δάνεια αυτά θα είναι εξοφλητέα σε επτά έτη, με ίσες χρεολυτικές δόσεις, με καταβλητέα την πρώτη στις 30-6-2011 και την τελευταία στις 31-12-2016.

Το επιτόκιο των δανείων αυτών θα είναι το εφαρμοζόμενο από κάθε τράπεζα και θα επιδοτείται κατά 100% για τα πρώτα τρία έτη, περιλαμβανομένης και της περιόδου χάριτος, με χρέωση του λογ/σμου του Ν. 128/75.

 • Αναστολή καταβολής των υφισταμένων μέχρι σήμερα ληξιπροθέσμων και μη οφειλών, με τρόπο ώστε οι οφειλές αυτές να αποτελέσουν ένα νέο δάνειο δεκαετούς διάρκειας, εξοφλητέο με ίσες εξαμηνιαίες χρεολυτικές δόσεις με καταβλητέα την πρώτη στις 30-6-2011 και την τελευταία 31-12-2019.

Το επιτόκιο των δανείων αυτών θα είναι το εφαρμοζόμενο από κάθε τράπεζα και θα επιδοτείται κατά 100% για τα πρώτα τρία έτη, περιλαμβανομένης και της περιόδου χάριτος με χρέωση του λογ/σμού Ν.128/75.

 • Αναστολή καταβολής υποχρεώσεων προς το Δημόσιο για όσο διαρκεί η κρίση καθώς και επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ των επιχειρήσεων γουνοποιίας για το ίδιο διάστημα, καθώς και αναστολή αποπληρωμής των εισφορών στους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς.
 • Νέα μέτρα φορολογικής πολιτικής για την στήριξη των επιχειρήσεων
 • Η ετήσια περαίωση των επιχειρήσεων να είναι οριστική και αμετάκλητη
 • Ένταξη των επιχειρήσεων πρωτογενούς τομέα (φάρμες) στο ειδικό καθεστώς των αγροτών καθώς και απαλλαγή των επιχειρήσεων αυτών από την καταβολή του ΦΠΑ για αγορές στο εσωτερικό ως κατ’ εξοχήν εξαγωγικές επιχειρήσεις.
 • Αποκλειστικός φορέας ασφάλισης των εργαζομένων στις φάρμες να είναι ο ΟΓΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  –

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Απρίλιος, 2010, 11:46 πμ. στις Κατηγορίες ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr