Μετά από μια βδομάδα, ανακοίνωση του Δ. Καστοριάς για την τρομερή υπόθεση με τις ανεξέλεγκτες φόλες σε δεκάδες σκυλιά

Ο πολιτισμός μιας πόλης κρίνεται από το σεβασμό προς τους πολίτες, ιδίως προς όσους ανήκουν σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Δείκτης όμως του πολιτισμού μιας πόλης είναι και το πώς αντιμετωπίζει και τις άλλες μορφές ζωής.

Η φιλοζωία είναι στάση ζωής. Δεν γνωρίζει σύνορα και δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένη κοινωνική τάξη. Στην χώρα μας δυστυχώς δεν υπάρχει μακρόχρονη φιλοζωική παράδοση και είναι αναμενόμενο να υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις για το ίδιο θέμα.

Η πρόκληση όμως των τελευταίων ημερών και η ομαδική εξόντωση ανήμπορων και συμπαθέστατων ζώων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και την καταδικάζουμε δημόσια. Μόλις εντοπισθούν οι υπαίτιοι, θα ζητηθεί η παραδειγματική τιμωρία τους για την αποτρόπαιη αυτή πράξη.

Ο Δήμος Καστοριάς στηρίζει οποιαδήποτε φωνή έχει σαν αφετηρία και στόχο την αρμονική σχέση ανθρώπων και ζώων προς όφελος αμφότερων. Προτάσεις ζωοφιλικών σωματείων και μεμονωμένων πολιτών μπορούν να κατατεθούν προς διαβούλευση, προκειμένου να δοθεί η σωστή κατεύθυνση στο πολύπλοκο αυτό θέμα.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο που διαλέγει ο καθένας να εκφραστεί και να προσεγγίσει επιμέρους θέματα που άπτονται της φιλοζωίας, όταν αυτό γίνεται κάτω από το πρίσμα της προστασίας των ζώων δεν μπορεί παρά να είναι θεμιτό. Σαφώς οφείλουμε να προστατεύσουμε και την ασφάλεια των πολιτών, ώστε να μην κινδυνεύουν σε δημόσιους χώρους. Έτσι, είναι επιθυμητή κάθε συζήτηση που θα έχει ως σκοπό την θέσπιση κανόνων και την εφαρμογή καλών πρακτικών που θα οδηγούν στο αποτέλεσμα αυτό .

Όσο προβληματική και αν είναι η βάση και η οπτική γωνία των νομοσχεδίων, έχει δημιουργήσει μια δυναμική στην κοινωνία και στην πολιτική, που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Σε ένα πράγμα οφείλουμε να συμφωνήσουμε όλοι, στην ανάγκη μίας πληρέστερης νομοθεσίας.

Ο Δήμος Καστοριάς στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, δεσμεύεται να πράξει στο ακέραιο το καθήκον του, να βελτιώσει τις συνθήκες λειτουργίας του καταφυγίου ζώων, να περισυλλεχθούν τα αδέσποτα από όλες τις περιοχές του διευρυμένου Δήμου Καστοριάς, να εμβολιασθούν, να αποπαρασιτωθούν, να σημανθούν, να στειρωθούν και να δοθούν για υιοθεσία σε ενδιαφερόμενους που επιθυμούν φίλο συντροφιάς ή φύλαξη χώρου.
Με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου συγκροτήθηκε Επιτροπή, αποτελούμενη από τους αρμόδιους αντιδημάρχους και με εντολή να αντιμετωπισθεί οριστικά το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων.

Ως προς την διαμάχη για τον καλύτερο τρόπο προστασίας των αδέσποτων, η πάγια θέση του Δήμου Καστοριάς είναι, η συνεργασία του Δήμου, με τους φορείς, τους συλλόγους, την κοινωνία, και η εκπλήρωση των προϋποθέσεων ώστε να δίδεται η δυνατότητα υιοθεσίας των αδέσποτων που αποτελεί και την πιο αποτελεσματική προστασία τους.


Ο Δήμαρχος Καστοριάς

Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Μάρτιος, 2012, 8:56 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr