Επιμένουν, λουκέτο στο ΚΕΝ του ‘Α. Ορεστικού – Το Γενικό Επιτελείο Στρατού κλείνει Κέντρα Νεοσυλλέκτων

Λίγες μόνο ώρες μετά τις δηλώσεις Καραμανίδη για την προσωπική δέσμευση ΣΑΜΑΡΑ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ αλλά και το δελτίο τύπου του Φ. Πετσάλνικου ότι δεν κλείνει το ΚΕΝ του Ά.Ορεστικού, σημερινό δημοσίευμα με πηγή του ΓΕΣ δίνει και πάλι λουκέτο για το κέντρο νεοσυλλέκτων –

ΤΟ ΒΗΜΑ –

Από την αναδιοργάνωση των Κέντρων Νεοσυλλέκτων που επί πολλά χρόνια φύτρωναν χωρίς σαφή λόγο και αιτία σε διάφορες περιοχές απλώς και μόνο για την εξυπηρέτηση τοπικιστικών συμφερόντων σχεδιάζει να ξεκινήσει τη νέα προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Νέας Δομής Δυνάμεων το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Η προσπάθεια γίνεται αθόρυβα και ο στόχος είναι μέχρι τον προσεχή Ιούνιο να έχει γίνει μία καθαρή καταγραφή όλων των μονάδων, μικρότερων και μεγαλύτερων, με παράλληλη επισήμανση του κόστους λειτουργίας τους και του κέρδους από το κλείσιμο και τη συγχώνευση πολλών εξ αυτών (όπως π.χ των Μονάδων Επιστρατεύσεως).

Ο σκοπός δεν είναι άλλος από τον περιορισμό του τεράστιου κόστους (κατ’ επιταγήν και της τρόικας), αλλά και η ενίσχυση των προκεχωρημένων μονάδων, ιδιαίτερα στον Εβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», από τα 14 Κέντρα Νεοσυλλέκτων που λειτουργούν σήμερα για τον Στρατό Ξηράς, η ηγεσία του ΓΕΣ θεωρεί ότι δεν πρέπει να παραμείνουν περισσότερα από 10 ή το πολύ 11.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι θα συμβεί με το κέντρο στην Κόρινθο, το μεγαλύτερο όλων με χωρητικότητα περίπου 2.000 ατόμων, που είχε διαταχθεί να κλείσει επί υπουργίας του κ. Ευ. Βενιζέλου.

Στην απόφαση είχε επιμείνει και ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτης παρά το υψηλό προσωπικό κόστος για τον ίδιο μιας και ο Νομός Κορινθίας είναι η εκλογική του περιφέρεια.

Ωστόσο, υπάρχουν πλέον δεύτερες σκέψεις και το ΚΕΝ Κορίνθου μάλλον θα επαναλειτουργήσει κανονικά.

Κατά τα άλλα, φαίνεται ότι τα ΚΕΝ σε Αρτα σε Γιάννενα θα αποτελέσουν παρελθόν, όπως επίσης και αυτά των Γιαννιτσών, των Γρεβενών (που είναι μεν καλοδιατηρημένο, αλλά μικρό), καθώς και του Αργους Ορεστικού.

Το τελευταίο περιλαμβανόταν στη λίστα κατάργησης και επί υπουργίας Βενιζέλου, αλλά είχε υπάρξει έντονη αντίδραση του Προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου που εκλέγεται στην περιοχή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντίδραση τοπικών παραγόντων της Καστοριάς (που επισκέφθηκαν και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλο) στο κλείσιμο του κέντρου είναι και πάλι σφοδρότατες, βασιζόμενες σε παλαιοκομματικό σκεπτικό.

Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης την παραμονή των ΚΕΝ σε Μεσολόγγι, Λαμία, Σπάρτη, Τρίπολη, Ναύπλιο (σσ. είναι του Μηχανικού), Θήβα, Αυλώνα και Μαυροδένδρι.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Μάρτιος, 2012, 9:13 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr