Κοζάνη: Ομόφωνο «ΟΧΙ» από το Δημοτικό Συμβούλιο για το στρατόπεδο μεταναστών

Ομόφωνο «ΌΧΙ» στην προοπτική δημιουργίας κέντρο παραμονής μεταναστών στη Νεάπολη, εφόσον δεν διασφαλιστούν βασικά ζητήματα λειτουργίας του κέντρου, είπε κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Τρίτης 20 Μαρτίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε το σύνολο των φορέων της περιοχής, που τοποθετήθηκαν αρνητικά στην προοπτική λειτουργίας του κέντρου παραμονής μεταναστών, ζητώντας εγγυήσεις για την ασφάλεια του χώρου αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών.

Στο δημοτικό συμβούλιο έγινε ενημέρωση από τη Δήμαρχο Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και τονίστηκε πως οι όποιες επαφές έγιναν ήταν σε επίπεδο διερεύνησης από πλευράς Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η Δήμαρχος, σημείωσε πως για ακόμη μία φορά κάποιοι προσπαθούν να πάρουν αποφάσεις ερήμην της τοπικής κοινωνίας του Βοΐου και κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να σεβαστούν τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής και των υπόλοιπων θεσμικών φορέων του τόπου.

Στην απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου, ζητά την επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στην περιοχή προκειμένου να ενημερώσει αναλυτικά για το σκεπτικό δημιουργίας του κέντρου υποδοχής μεταναστών στη Νεάπολη, ενώ καλεί τους βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς να υποστηρίξουν και να σεβαστούν την άποψη της τοπικής κοινωνίας.

Όπως επανειλημμένως τονίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η κοινωνία του Βοΐου δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα με όρους ξενοφοβίας, ρατσισμού και αποκλεισμών, καθώς έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως μπορεί να συμβιώνει με πολίτες άλλων χωρών, εντάσσοντας εκατοντάδες οικογένειες μεταναστών στον κοινωνικό της ιστό.kozan.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Μάρτιος, 2012, 11:53 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr