ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΛΑΘΡΑΠΟΒΑΣΗ – γράφει ο Νίκος Δόικος

Όταν οι μικροκομματικοί και μικρονοϊκοί υπολογισμοί, οι οποίοι, συνήθως, αβγατίζουν κατά τις προεκλογικές περιόδους, συνδυάζονται με την απουσία στρατηγικής και πολιτικής βούλησης, προκύπτει, ως φυσικό επακόλουθο, η τερατογένεση πολιτικών αποφάσεων. Το μέγα κοινωνικό ζήτημα της λαθρομετανάστευσης θα έπρεπε προ πολλού να αποτελεί εθνική προτεραιότητα στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με στόχο φυσικά να αναληφθούν συλλογικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Με την ενίσχυση της  φύλαξης των ανατολικών συνόρων της ΕΕ, με την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσης και φυσικά με την επιβολή κυρώσεων στα κράτη – διαμετακομιστές, τα οποία συνεχίζουν να κερδοσκοπούν με τα όνειρα των λαθρομεταναστών για μια καλύτερη ζωή. Αντίθετα, για άλλη μια φορά, η προχειρότητα και η ανευθυνότητα υποκαθιστούν την πολιτική σοβαρότητα, οργανωτικότητα και ευθύνη. Έτσι, για να περισώσουν από την προϊούσα κατάρρευση το κέντρο της Αθήνας και να ελέγξουν την εγκληματικότητα, αποφάσισαν, έτσι απλά, την αποκέντρωση του προβλήματος και των παράπλευρων επιπτώσεων (εγκληματικότητα, υποβάθμιση, ερήμωση). Αντί της στρατηγικής και οριστικής λύσης επιλέγεται ο τακτικισμός της προσωρινής αποφόρτισης.  Αντί δραστικής θεραπείας, παροχετεύοντας σε περισσότερα περιφερειακά κέντρα το λαθρομεταναστευτικό ρεύμα, οι μεγαλοφυείς εμπνευστές του Σχεδίου ίσως υπολογίζουν ότι πολλές μικρές περιφερειακές εστίες εγκληματικότητας είναι προτιμότερες από μια ανεξέλεγκτη κεντρική. Τους διαφεύγει το γεγονός ότι οι εγγενείς αδυναμίες της περιφερειακής Δημόσιας Τάξης, εάν όντως το μέτρο εφαρμοστεί και σε μικρό χρονικό διάστημα, θα οδηγήσουν σε πολλές μεγάλες και ανεξέλεγκτες περιφερειακές εστίες. Είναι βέβαιο πως οι πολίτες της περιφέρειας θα αντιδράσουν μαχητικά σε τούτη την έσχατη ανοησία. Το κέντρο της ιστορικής πρωτεύουσας μπορεί να ξαναβρεί την κοινωνική του ισορροπία μόνο με την άμεση επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών. Και, εν πάση περιπτώσει, εάν απαιτείται προσωρινή και ελεγχόμενη κράτηση μέχρι την αναχώρηση τους, θα ήταν από κάθε άποψη προτιμότερη η μετεγκατάσταση τους σε στρατιωτικές μονάδες υποστηρίξεως της ενδοχώρας, υπό την φύλαξη του Στρατού και μέσα σε ανθρωπινές συνθήκες διαβίωσης και προσωρινής παραμονής, έως ότου δρομολογηθούν οι οριστικές λύσεις για τις οποίες μιλήσαμε.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 22,Μάρτιος, 2012, 12:05 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΛΑΘΡΑΠΟΒΑΣΗ – γράφει ο Νίκος Δόικος”

 1. Κώστας

  Άσε μας ρε Νίκο με τις αμπελοφιλοσοφίες σου.

 2. ΧΡΗΣΤΟΣ

  ΛΑΘΡΑΠΟΒΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ., ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ.
  ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ.

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr