Το internet υψηλής ταχύτητας έγινε εχθές 1/7/2010, νομικό δικαίωμα στη Φινλανδία

Νέος νόμος λέει ότι κάθε πολίτης δικαιούται πρόσβαση σε υψηλής ταχύτητας internet

Η Φινλανδία είναι τώρα η πρώτη χώρα στον κόσμο όπου κάθε πολίτης έχει το θεμελιώδες δικαίωμα για υψηλής ταχύτητας σύνδεση στο Internet. Ένα παρόμοιο σχέδιο για τις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζει εμπόδια και κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστούν χρόνια για να αποδώσει καρπούς.

Από την 1 Ιουλίου, κάθε Φινλανδός έχει το δικαίωμα πρόσβασης σε 1 Mbpsευρυζωνική σύνδεση, ”με στόχο μια σύνδεση 100 Mbps έως το 2015″, σύμφωνα με το BBC. Ο υπουργός της Φινλανδίας Suvi Linden δήλωσε στο BBC ότι “οι υπηρεσίες Internet δεν είναι πλέον μόνο για διασκέδαση. Η Φινλανδία έχει εργαστεί σκληρά για την ανάπτυξη της κοινωνίας της πληροφορίας και μερικά χρόνια πριν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι μερικοί από τους συμπολήτες μας δεν είχαν πρόσβαση στο Internet”.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μιλάμε για ένα μεγάλο αριθμό, αφού περίπου 4.000 σπίτια θα χρειαστούν ταχύτερη ενσύρματη σύνδεση. Η χώρα έχει πληθυσμό περίπου 5,2 εκατομμυρίων, σύμφωνα με το World Factbook της CIA. Έως το 2015, η Φινλανδία έχει ως στόχο όλοι οι Φινλανδοί να συνδέονται στο Internet μέσω οπτικών ινών.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το προτεινόμενο εθνικό ευρυζωνικό σχέδιο θα καταστήσει διαθέσιμη, υψηλής ταχύτητας πρόσβαση στο Internet σε άτομα που τη χρειάζονται, καθώς και σε ορισμένους φορείς παροχής υγειονομικής περίθαλψης, κατά την επόμενη δεκαετία. Το 2009, η μέση ταχύτητα λήψης Διαδικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν 5,1 Mbps και η μέση ταχύτητα αποστολής ήταν 1,1 Mbps.

Προσπάθειες είναι επίσης σε εξέλιξη για την επέκταση των ασύρματων ευρυζωνικών επικοινωνιών για συσκευές όπως έξυπνα τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές, που χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους Αμερικανούς. Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε τα σχέδια από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών για την απελευθέρωση 500 megahertz του ασύρματου φάσματος κατά τα επόμενα 10 χρόνια.

Ορισμένες εκτιμήσεις, σύμφωνα με το Associated Press, λένε ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα δούμε μια αύξηση στον τομέα των ασύρματων δεδομένων από 20 έως 45 φορές σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2009, αντανακλώντας την έκρηξη της χρήσης των ασύρματων συσκευών. Στη Βρετανία, το BBC ανέφερε ότι “η κυβέρνηση στοχεύει να παρέχει σε όλους μια ελάχιστη 2 Mbps ευρυζωνική σύνδεση μέχρι το 2012″ αλλά είναι μια δέσμευση και όχι μια νομικά δεσμευτική απόφαση.

Σημείωση: Τελικά πόσα χρόνια πίσω βρισκόμαστε ( ή καλύτερα δεκαετίες; ). Υπάρχουν ακόμα στο κόσμο ανθρωποκεντρικές κυβερνήσεις…

Πηγή: msnbc.com

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Ιούλιος, 2010, 4:29 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΙΕΘΝΗ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr