Αγανάκτηση κατοίκων από τις καταστροφές που προκαλούν τα μινκ σε οικόσιτα ζώα

Ερώτηση Ζ. Τζηκαλάγια προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Θέμα: Αγανάκτηση κατοίκων από τις καταστροφές που προκαλούν τα μινκ σε οικόσιτα ζώα.

Πριν ενάμιση περίπου χρόνο, προκλήθηκε σημαντική καταστροφή σε επιχειρηματία της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, από ακτιβιστική ενέργεια, κατά την οποία ελευθερώθηκαν χιλιάδες γουνοφόρα ζώα (μινκ), από την μονάδα εκτροφής που διατηρούσε. Ο μεγαλύτερος πληθυσμός αυτών των ζώων αφανίστηκε. Όμως τις τελευταίες μέρες υπάρχουν κρούσματα θανάτωσης οικόσιτων ζώων από ελεύθερα μινκ, που έχουν επιζήσει από τότε. Υπάρχει επομένως άμεσος κίνδυνος δημιουργίας ελεύθερου πληθυσμού μινκ, σε παραλίμνιες και παραποτάμιες περιοχές, ο οποίος σίγουρα θα δημιουργεί καταστροφές σε μονάδες οικόσιτων ζώων, λόγω συμβατότητας του είδους με το περιβάλλον στο οποίο καλούνται να διαβιώσουν.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε μέσω των υπηρεσιών σας, για την εξάλειψη αυτών των καταστροφών;
2.Επειδή υπάρχουν περιπτώσεις εκτεταμένων καταστροφών μήπως θα έπρεπε να εξετάσετε την περίπτωση αποζημίωσης των πληγέντων;
3.Μήπως η παρέμβαση συνεργασίας με την ΕΘΙΑΓΕ είναι απαραίτητη για τη συγκέντρωση του ελεύθερου αυτού πληθυσμού μινκ:

Ο ερωτών Βουλευτής

Ζήσης Τζηκαλάγιας

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Μάρτιος, 2012, 11:37 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr