«ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΠΛΑΚΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (Π.Γ.Ε.)»

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) με αριθ. 1428/2003 της 11ης Αυγούστου 2003 τα φασόλια που παράγονται στην Καστοριά αναγνωρίστηκαν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης με ονομασία «ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ – ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ».

Με νέο αίτημα της η ΕΑΣ Καστοριάς επανέρχεται και ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πιστοποίηση του προϊόντος ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΛΑΚΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.).

Εξασφαλίζοντας τις ποιοτικές προδιαγραφές του προϊόντος, μέσω της προστασίας της γεωγραφικής ένδειξης, το προϊόν αποκτά μεγαλύτερη προστιθέμενη εμπορική αξία ώστε να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην ανταγωνιστική αγορά και να προσδώσει μεγαλύτερα οφέλη στους καλλιεργητές φασολιών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 28,Μάρτιος, 2012, 11:16 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr