Δ. Μακεδονία: Αρνητικοί οι περισσότεροι δήμοι στα κέντρα μεταναστών

Πολλά τα «όχι», ένα το «ναι» για τα κέντρα μεταναστών. Έντονη κινητικότητα στις τοπικές κοινωνίες και τις αυτοδιοικητικές αρχές της Δυτικής Μακεδονίας εκδηλώνεται για το θέμα της δημιουργίας κέντρων μεταναστών, ιδίως μετά την ανεπίσημη δημοσιοποίηση των διαθέσιμων χώρων στρατοπέδων στην Νεάπολη και την Εράτυρα Κοζάνης, το Κωσταράζι Καστοριάς και τη Βεύη της Φλώρινας. Τα περισσότερα δημοτικά συμβούλια των αντίστοιχων δήμων τοποθετούνται αρνητικά απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο θετική άποψη εξέφρασε το δημοτικό συμβούλιο Δεσκάτης με μεγάλη πλειοψηφία, συνεκτιμώντας τα ανταποδοτικά οφέλη που εκτιμά ότι θα προκύψουν.

Το πρωί επικράτησε ένταση στην περιοχή της Νεάπολης Κοζάνης όταν ομάδα του στρατού μετέβη στο χώρο του στρατοπέδου προκειμένου να κάνει μετρήσεις. Η ομάδα περιφρούρησης που δημιουργήθηκε από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν οι προθέσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν επέτρεψε την πρόσβαση στο στρατόπεδο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί προς στιγμήν ένταση. Τελικά η κατάσταση εκτονώθηκε, ωστόσο στην περιοχή εξακολουθούν να παραμένουν κάτοικοι του δήμου Βοϊου. Το μεσημέρι μάλιστα θα συγκεντρωθούν σε διάφορα σημεία προκειμένου από εκεί να ξεκινήσουν πομπή που θα καταλήξει στην Κοζάνη, όπου θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Την ίδια στιγμή, στη Δεσκάτη Γρεβενών, το Δημοτικό Συμβούλιο, με 20 ψήφους υπέρ και μία κατά, αποφάσισε να πει «ναι» στη δημιουργία κέντρου μεταναστών εντός των ορίων του δήμου, με σαφείς αναφορές της εν λόγω απόφασης, στην ανάγκη τόνωσης της τοπικής οικονομίας και στα ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν. «Ο δήμος μας προσβλέπει στις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, στην ίδρυση αστυνομικής υπηρεσίας, την δραστηριότητα των συνεργείων καθαρισμού, συντήρησης και εκμετάλλευσης των όποιων εγκαταστάσεων» είπε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Μίγκος. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει στην περιοχή παλιό στρατόπεδο που θα μπορούσε να μετατραπεί σε κέντρο μεταναστών, σχολίασε όμως ότι υπάρχουν αρκετές δημοτικές εκτάσεις, κατάλληλες για να φιλοξενήσουν ένα τέτοιο κέντρο.

Εξάλλου, κατά της δημιουργίας κέντρου μεταναστών στο Κωσταράζι τάχθηκε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ορεστίδος ενώ αντίστοιχη απόφαση για την περιοχή της Βεύης αναμένεται να λάβει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας.

Όλα τα παραπάνω δεδομένα θα εξεταστούν στην αποψινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο, σύμφωνα με τον πρόεδρό του Παναγιώτη Πλακεντά, θα παρουσιάσει αρνητική εισήγηση για τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας μεταναστών στα πρώην στρατόπεδα της περιοχής. Σχετικά δε με την απόφαση του Δήμου Δεσκάτης σχολιάζει: «αυτό είναι ένα νέο δεδομένο που θα εξεταστεί με τη δέουσα προσοχή».

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Απρίλιος, 2012, 2:06 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr