Εξίσωση τιμής σε πετρέλαιο θέρμανσης-κίνησης στο 1,40 η τιμή του από 15 Οκτ.

Στο 1,40 ευρώ ανά λίτρο θα πωλείται από τις 15 Οκτωβρίου 2012 το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ στην ίδια τιμή θα πωλείται και το πετρέλαιο κίνησης. Για το μεν θέρμανσης αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της λιανικής τιμής κατά 40% και για το κίνησης μεταφράζεται σε μείωση κατά περίπου 8%. Αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών, όπως τον αποκάλυψε σήμερα, σε εκδήλωση στο ΣΔΟΕ για το λαθρεμπόριο καυσίμων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ Παντελής Οικονόμου. Ανέφερε ότι η εξίσωση του φόρου μεταξύ του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης θα γίνει κατά μέγιστο στο 80% του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης. Άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο, εφόσον το επιτρέψει η πορεία των εσόδων, η εξίσωση να γίνει σε χαμηλότερα επίπεδα.

Παράλληλα, είπε ότι θα δοθεί επίδομα θέρμανσης, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες. Βάσει όσων είπε, ωστόσο, προκύπτει ότι το επίδομα θέρμανσης που θα στοχεύει στο να αντιμετωπιστεί η επιβάρυνση των νοικοκυριών από την αύξηση της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι κλιμακούμενο βάσει κριτηρίων όπως είναι η γεωγραφική περιοχή του νοικοκυριού και το υψόμετρο.

Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε αναλυτικά το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, του ΣΔΟΕ και της ΓΓΠΣ για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει εκτός από την εξίσωση των φόρων αναλυτικά τα εξής:

-την εγκατάσταση συστήματος δορυφορικού εντοπισμού όλων των σκαφών (εφοδιαστικά, εμπορικά κλπ). Η κίνηση των σκαφών θα επιτηρείται από θάλαμο επιχειρήσεων που λειτουργεί ήδη στο ΣΔΟΕ

-την ιχνηθέτηση όλων των καυσίμων που διακινούνται στην ελληνική επικράτεια. Με το σύστημα που προωθείται θα εντοπίζονται ακόμη και λεπτομέρειες για το διακινούμενο καύσιμο, όπως από ποιο διυλιστήριο έχει φύγει και ποιος χονδρέμπορος το έχει διακινήσει.

-η αυστηροποίηση των ποινών για το λαθρεμπόριο

-η σήμανση και η εγκατάσταση συστήματος δορυφορικού εντοπισμού για όλα τα οχήματα διακίνησης καυσίμων
-η εγκατάσταση συστήματος εισροών-εκροών σε όλη την αλυσίδα διακίνησης καυσίμων

Από την πλευρά της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ ανακοινώθηκε ότι απτά αποτελέσματα από την εφαρμογή του σχεδίου αναμένονται σε λιγότερο από ένα έτος.

Το σχέδιο για την καταπολέμηση του εμπορίου παρουσίασε, εκτός από τον κ. Οικονόμου, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτης και ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης.

capital.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Απρίλιος, 2012, 4:01 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr