Κατάληψη της ΔΟΥ Καστοριάς από αύριο βράδυ

Σκληρή αντίδραση από τους μηλοπαραγωγούς. » Κλείνουν » την εφορία την Τετάρτη –

Αυτή είναι η ανακοίνωση τους :  Μετά από την τριετή πάροδο από την ασθένεια του φουζικλαδίου που έπληξε με σφοδρό τρόπο τις μηλοκαλλιέργειες του νομού μας το 2009, και μετά από την μακροχρόνια και ψυχοφθόρο αναμονή, μέσα από επανειλημμένες εξαγγελίες πληρωμής από τις πολιτικές ηγεσίες , που τελικά δεν πραγματοποιούνταν, οι μηλοπαραγωγοί ενημερώθηκαν με Δελτίο Τύπου ΕΛΓΑ στις 6-4-2012, ότι τα χρήματα των αποζημιώσεών τους έχουν κατατεθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Τους περίμενε όμως μία οδυνηρή έκπληξη όταν διαπίστωσαν ότι τα ποσά που καταβλήθηκαν δεν ήταν εκείνα που είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ, αλλά μειωμένα κατά 40% περίπου και έτσι τα συναισθήματα χαράς και ανακούφισης, μετατράπηκαν σε απελπισίας, οργής και αγανάκτησης για τον εμπαιγμό και την αναλγησία του κράτους απέναντί τους.

Το 2009 ο κ. Πετσάλνικος με δύο διαδοχικές επερωτήσεις του στην Βουλή αναδείκνυε το πρόβλημα των καταστροφικών ζημιών εξ αιτίας του φουζικλαδίου, εκτιμώντας το μέγεθος τους στο ύψος του 95% επί της συνολικής παραγωγής.

Μετά από διαπραγματεύσεις που έγιναν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με της επιτροπής αγώνα και με τους κα. Μπατσελή, κ. Πετσάλνικου και κ. Σαρρή, αποφασίστηκε να αποζημιωθούν μέσω των ΠΣΕΑ με το ποσό των 3.200.000€, έναντι του αρχικού ποσού της εκτιμήσεως του ΕΛΓΑ που ήταν 6.000.000€, και αφού δώσει την έγκρισή της η Ε.Ε. . Προς έκπληξή μας μαθαίνουμε ότι το έγγραφο που έφυγε για την Ε.Ε. είχε το ποσό των 2.100.000€. Ύστερα από τις διαβεβαιώσεις του κ. Πετσάλνικου ότι οι παραγωγοί θα πάρουν όλα τα λεφτά που εγκρίθηκαν και ότι θα καταβληθούν στο ακέραιο περίμεναν υπομονετικά την δικαίωσή τους.

Τελικά τα ποσά της αποζημίωσης που καταβλήθηκαν είναι δυστυχώς υποπολλαπλάσια, βυθίζοντας σε απόγνωση τους μηλοκαλλιεργητές του νομού μας, μιας και τα χρήματα ήταν ήδη οφειλόμενα σε αγρεφόδια και άλλες υποχρεώσεις των παρελθόντων ετών.

Οι μηλοκαλλιεργητές του νομού Καστοριάς στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης αυτής της αδικίας που υπεστήκαμε, με το απαράδεκτο «ΤΡΙΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ» των ποσών των αποζημιώσεων μας, που είναι κόντρα στις παρελθούσες εξαγγελίες περί καταβολής των αποζημιώσεων βάσει των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ.

ΚΑΛΟΥΜΕ,

τους συμπατριώτες μας, και πολιτικούς άρχοντες του τόπου μας να συμβάλουν στην συνολική καταβολή των ποσών των αποζημιώσεων που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ για κάθε μηλοκαλλιεργητή, και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε σκληρά για την αποκατάσταση της βάρβαρης αδικίας, με την παντελώς απαράδεκτη μείωση των ποσών των δικαιωμένων αποζημιώσεών μας, αρχής γενομένης το βράδυ της Τρίτη 10-4-2012 με την πορεία των τρακτέρ προς την Δ.Ο.Υ Καστοριάς και την κατάληψη αυτής το πρωί της Τετάρτης 11-4-2012, πάντα μέσα από τις αρχές σεβασμού των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας, τους οποίους θέλουμε συμμάχους και συμπαραστάτες του δικαιοτάτου αγώνα μας.

Η Επιτροπή Αγώνα

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Απρίλιος, 2012, 8:46 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr