Απειλούν με «λουκέτο» τα ΤΕΙ της χώρας

Τον κίνδυνο να μπει «λουκέτο» στα ΤΕΙ επισημαίνουν με επιστολή που απέστειλαν στον υπουργό Παιδείας, Γιώργο Μπαμπινιώτη, οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.
Στην επιστολή τους, οι πρόεδροι των ΤΕΙ επαναλαμβάνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, και τονίζουν, ότι εάν δεν εγκριθούν οι προϋπολογισμοί του 2012 με την απεμπλοκή τους από την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης που ορίζει ο νέος Νόμος Πλαίσιο «είναι πλέον υπαρκτός ο κίνδυνος εκτός των φοιτητικών αντιδράσεων, να καταλήξουμε σε μία εκ των πραγμάτων αναστολή λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας».
Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, σημειώνουν: «Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, σε πρόσφατη συνέντευξή σας αναφερθήκατε στα οικονομικά δεδομένα των πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας, όπου εκφράζετε την άποψη ότι τα ΑΕΙ χρηματοδοτούνται απρόσκοπτα ανά μήνα και μέχρι τον Ιούλιο, οπότε η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει θα δώσει μία μόνιμη και ικανή λύση για την οικονομική βιωσιμότητα των Ιδρυμάτων μας. Πρέπει να υπογραμμισθεί, κύριε Υπουργέ, ότι τα δωδεκατημόρια στα οποία αναφέρεστε για την ανά μήνα χρηματοδότηση σχετίζονται με το 50% των περσινών χρηματοδοτήσεων και σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούν τις ελάχιστες τρέχουσες αλλά και προγραμματισμένες ανάγκες των Ιδρυμάτων. Απαιτείται έκτακτη επιχορήγηση διότι η μείωση των προϋπολογισμών κατά 50% και το κούρεμα των αποθεματικών μας έχει φέρει τα Ιδρύματα κάτω από όριο της φτώχειας.
Μία σημαντική παράμετρος της μη έγκρισης των προϋπολογισμών, λόγω της σύνδεσής τους με την κατά τον νόμο ολοκλήρωση της εκλογής των νέων Συμβουλίων Διοίκησης, είναι η μη έναρξη ή η διακοπή των διαδικασιών διεθνών διαγωνισμών για την φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση) αλλά και για τη φύλαξη και καθαριότητα των Ιδρυμάτων, με αποτέλεσμα την διακοπή των παραπάνω λειτουργιών. Ως επιστέγασμα αυτών των δυσλειτουργιών, πολύ φοβούμαστε ότι θα είναι οι αντιδράσεις των σπουδαστών μας που δικαιούνται δωρεάν σίτισης, αλλά και στέγαση, οι οποίοι ήδη άρχισαν να αντιδρούν για τις τραγικές περικοπές και μειώσεις στον αριθμό των δικαιούχων, κυρίως στη σίτιση αλλά και άλλες δαπάνες φοιτητικής μέριμνας».ΕΠΙΚΑΙΡΑ

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Απρίλιος, 2012, 5:24 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr