Πόρισμα-«Βόμβα» για τον Ανδρέα Λεούδη!

11:27 – Οι αποκαλύψεις-«βόμβα» για τα πεπραγμένα της πενταετούς θητείας του πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Λεούδη και το πόρισμα-φωτιά της επίμαχης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που έχει σταλεί, πλέον, στον εισαγγελέα, αποτέλεσαν το κυρίαρχο ζήτημα στη χθεσινή, προγραμματισμένη με θέμα  την πορεία μιας σειράς έργων στην περιοχή, συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κίρκος! Όπως ήταν φυσικό, η συζήτηση και οι ερωτήσεις περιστράφηκαν αποκλειστικά και μόνο στα όσα αποκαλυπτικά αναφέρει το πόρισμα που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», τα οποία ανέφερε και ο ίδιος ο Γιώργος Κίρκος χθες, σχετικά με μια σειρά έργων και συμβάσεων της περασμένης πενταετίας.

Ο τελευταίος απέδωσε, ουσιαστικά, την πολιτική ευθύνη στον προκάτοχό του, ενώ, ερωτηθείς για την όποια ποινική ευθύνη στον πρώην γενικό γραμματέα και σε νυν στελέχη της Περιφέρειας, ο κ. Κίρκος ξεκαθάρισε πως αυτό είναι αποκλειστικό ζήτημα της δικαιοσύνης και μόνο. Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία για τα θέματα της αποναρκοθέτησης του Γράμμου, για το πρόγραμμα δημοσιότητας του ΠΕΠ, αλλά και την….πραγματικά απίστευτη ιστορία με τις 150.000 ευρώ που δόθηκαν προεκλογικά, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, από τον Τοπικό Πόρο, μέσω Περιφέρειας (μετά από προγραμματική σύμβαση με τη Νομαρχία), «σπασμένα» σε 11 υποέργα, για δήθεν «τουριστική προβολή» του Νομού Κοζάνης!
Μάλιστα, εδώ, ερωτηθείς σχετικά, ο Γιώργος Κίρκος ανέφερε και τις τρεις εταιρίες που «πήραν» τα εν λόγω έργα και είναι η MEDIACAST (ανέφερε ονομαστικά πως είναι η εταιρία «του κυρίου Χατζηνικολάου), καθώς και η «Bonus Στεφανόπουλος και ΣΙΑ» και «PRISMART-Σαπουντζής», με τις δυο τελευταίες να είναι εκτός Κοζάνης (Θεσσαλονίκη πιθανότατα) και αγνώστων λοιπών στοιχείων! Ο κ. Κίρκος, μάλιστα, παρουσίασε και…τέσσερις φωτογραφίες από διοργάνωση ημερίδας, για τις οποίες εταιρία πληρώθηκε το ποσό των…20.000 ευρώ!!!! Επίσης, σχετικά με το, συνολικού κονδυλίου εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, πρόγραμμα δημοσιότητας του ΠΕΠ, ο κ. Κίρκος αποκάλυψε πως «στους φακέλους υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις, αλλά από το 60% των έργων που έχουμε δει, το 25% το πήρε ένας και μόνο ανάδοχος», ενώ, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο, επανέλαβε πως «είναι η εταιρία του κυρίου Χατζηνικολάου».
Ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας αρνήθηκε κατηγορηματικά πως υπάρχει οποιαδήποτε πολιτική δίωξη, τονίζοντας πως «δεν έχει απομακρυνθεί κανείς», αλλά και ότι «εδώ δεν έχουμε να κάνουμε περί φανταστικών, αλλά περί πραγματικών στοιχείων», ενώ άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί πως εκ του νόμου δεν μπορεί να επιβάλει κάποια διοικητική κύρωση σε εμπλεκόμενα στελέχη υπηρεσιών που, για παράδειγμα, ανήκουν στη ΜΟΔ. «Φωτογραφίζοντας» ξεκάθαρα τη Διαχειριστική Αρχή, αλλά χωρίς να πει κανένα απολύτως όνομα. Πάντως, ερωτηθείς συνεχώς, μίλησε για περίπου πέντε άτομα που έχουν την κύρια ευθύνη, ενώ εξέφρασε και την προσωπική του άποψη πως «Η Νομαρχία Κοζάνης δεν έχει πολιτική ευθύνη» σχετικά με τα 150.000 ευρώ που δόθηκαν προεκλογικά.
Επίσης σημείωσε πως «δεν είμαι σε θέση να πω εάν εμπλέκονται υπάλληλοι της Περιφέρειας που είναι μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ», ενώ υπογράμμισε πως έχει διαβάσει όλα τα στοιχεία στα αρμόδια Υπουργεία και τη ΜΟΔ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κίρκος αναφέρθηκε στο δρόμο Επταχώρι-Ζούζουλη, ο οποίος κόστισε 2.000.000 ευρώ και στηρίχθηκε σε μια «απλή μελέτη», αλλά τώρα, όπως είπε, «δεν υπάρχει δρόμος καν, επειδή η φύση εκδικείται», κάνοντας λόγο για «παράδειγμα διασπάθισης δημόσιου  χρήματος».Tου Παν. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Ιούλιος, 2010, 11:29 πμ. στις Κατηγορίες ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr