ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΑΣΕΠ – Σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 2190/1994 και τη ΔΙΔΑΔ/Φ.18.25/2070/οικ.9575 εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της 18ης Απριλίου 2012, κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος απαγορεύεται πλην ελαχίστων εξαιρέσεων η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή την πρόσληψη κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του άρθρου 14 παρ. 1 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει.

Επισημαίνεται ότι η παραπάνω απαγόρευση αφορά όχι μόνο τις τελικές πράξεις αλλά και όλες τις σχετικές προπαρασκευαστικές πράξεις ή/και αποφάσεις, εφόσον αυτές είναι κατά νόμο αναγκαίες προϋποθέσεις για την έκδοση της τελικής πράξης της σύνθετης διοικητικής ενέργειας (διορισμού ή πρόσληψης). Δηλαδή δεν δημοσιεύονται προκηρύξεις για πλήρωση θέσεων προσωπικού ούτε πράξεις διορισμού, δεν εκδίδονται ανακοινώσεις για πρόσληψη προσωπικού, δεν δημοσιεύονται πίνακες επιλογής προσωπικού τακτικού ή έκτακτου, δεν υπογράφονται πράξεις διορισμού. Οι σχετικές διαδικασίες που είχαν ήδη κινηθεί πριν την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται, δηλαδή αναστέλλονται προσωρινά, και συνεχίζονται αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης.

Κατά συνέπεια, κατόπιν της δημοσίευσης του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των εκλογών (Π.Δ. 40/2012, ΦΕΚ 90/Α/11.4.2012), από την Πέμπτη 12 Απριλίου 2012 μέχρι την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που θα προκύψει (κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος) από τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 αναστέλλονται όλες οι διαδικασίες επιλογής προσωπικού του ΑΣΕΠ που εμπίπτουν στην παραπάνω απαγόρευση. Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ή ενστάσεων που είχαν ανακοινωθεί πριν την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται και συνεχίζονται αμέσως μετά τη λήξη της αναστολής και μέχρι τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση εναπομείναντος χρονικού διαστήματος έως την εκπνοή τους.

Οι φορείς των οποίων οι διαδικασίες διορισμού ή πρόσληψης εμπίπτουν στην παραπάνω απαγόρευση και ελέγχονται από το ΑΣΕΠ οφείλουν να προσαρμόσουν τις σχετικές ενέργειές τους σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Απρίλιος, 2012, 8:21 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

4 Σχόλια για “ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ”

 1. Κωνσταντίνου Χρήστος

  Ας μην ισοπεδώνουμε τα πάντα.
  Ο νόμος είναι από το 1994 σε ισχύ.
  Εμένα προσωπικά μου στάλθηκε e-mail από τον ΑΣΕΠ εδώ και μέρες, ότι όλες οι προσλήψεις αναστέλλονται.
  Όταν μου είπαν για την εν λόγω προκήρυξη,
  ΚΑΙ δεν μπορούσα να το χωνέψω, ότι τρέχει δλδ,
  ΚΑΙ έφαγα «»δούλεμα»» ότι τόσα ξέρω,
  ΚΑΙ παρεξηγήθηκα ότι μπορεί να θέλω ………
  Επιπλέον να προσθέσω ότι η διαδικασία θα ξαναξεκινησει μετά την ορκωμοσία….της νέας κυβέρνησης,
  που σημαίνει ότι μπορεί να είναι πολύ πολύ αργότερα από τις 8, 9,… βάλε Μαίου

 2. Αντώνης Παραράς

  Φυσικά και θα σας ενημερώσουμε. Καλή συνέχεια – Ομάδα alphafm.gr

 3. Δημήτρης

  Σας παρακαλώ κύριε Παραρά όταν ξεκινήσουν πάλι οι διαδικασίες ενημερώστε μας και εσείς γιατί αυτοί είναι ικανοί να προχωρήσουν το θέμα στα κρυφά. Έσχος παίζουν μαζί μας. Δέν τους ενδιαφέρει καθόλου τί περνάει ο κοσμάκης του Νομού. Ο χειρότερος νομός της Ελλάδος έχουμε γίνει !!

 4. Δημήτρης

  Τελικά 1 το συμπέρασμα. Οι τοπικοί (πολιτικοί) εδώ ειναι άσχετοι εντελώς. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Όλοι για φτύσιμο είναι. Έλεγαν πως δεν υπήρχε πρόβλημα. Τώρα τί θα πούνε?

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr