ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ : «Ανάσχεση της Απώλειας της Βιοποικιλότητας, η Νέα Πρόκληση της Εποχής μας »

Το ΚΠΕ Καστοριάς στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του που απορρέουν από το Τεχνικό Δελτίο Υποέργου του στην Πράξη «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (2007-2013) με τελικό δικαιούχο το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, οργανώνει τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στην Καστοριά, την Παρασκευή 27, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου 2012.

Ο τίτλος του σεμιναρίου είναι:«Ανάσχεση της Απώλειας της Βιοποικιλότητας, η Νέα Πρόκληση της Εποχής μας».

Το σεμινάριο απευθύνεται στην επαγγελματική ομάδα των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τους νομούς εμβέλειας του ΚΠΕ Καστοριάς, σε εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν με τα σχολεία τους στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. «Βιοποικιλότητα: Το Εργαστήρι της Ζωής», καθώς και σε εκπαιδευτικούς από συνεργαζόμενα με το δίκτυο ΚΠΕ της χώρας.

Το εθνικό θεματικό δίκτυο «Βιοποικιλότητα: Το Εργαστήρι της Ζωής», στο οποίο συμμετέχουν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Ενιαία Λύκεια, ΤΕΕ, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και ΚΠΕ από όλη τη χώρα, συντονίζεται από το ΚΠΕ Καστοριάς.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν 75 εκπαιδευτικοί από 20 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και 11 ΚΠΕ της χώρας.

Στόχοι του σεμιναρίου είναι η προσέγγιση της έννοιας της βιοποικιλότητας και των επιπέδων στα οποία διακρίνεται (γενετική ποικιλότητα, ποικιλότητα ειδών, ποικιλότητα οικοσυστημάτων, πολιτισμική ποικιλότητα), η ανάδειξη της αξίας της, η επισήμανση των παραγόντων που την απειλούν, η αναγνώριση της αναγκαιότητας ανάσχεσης της απώλειάς της και των τρόπων βιώσιμης διαχείρισής της, καθώς και η επιμόρφωση των συμμετεχόντων σε διδακτικές τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στις σχολικές τους μονάδες.

Το σεμινάριο είναι οργανωμένο με τρόπο που να υποστηρίζει την υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων στις σχολικές μονάδες, συνδυάζοντας θεωρητικές προσεγγίσεις και βιωματικά εργαστήρια.

Εισηγητές στο σεμινάριο είναι οι καθηγητές πανεπιστημίου: Ι. Δ. Παντής, καθηγητής Οικολογίας και Αντιπρύτανης του ΑΠΘ και ο Σ. Παρασκευόπουλος, καθηγητής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επίσης εισηγητές είναι: η Τμηματάρχης της Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Α. Ξυλόκοτα, οι εκπαιδευτικοί της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Καστοριάς καθώς και εκπαιδευτικοί άλλων ΚΠΕ.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πύλη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (www.kpe.gr) που διατηρεί το ΚΠΕ Καστοριάς στο διαδίκτυο (Internet).

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Απρίλιος, 2012, 10:36 πμ. στις Κατηγορίες ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr