ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2012 ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η φετινή πρωτομαγιά είναι ευκαιρία να θυμηθούμε πως οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, ό,τι κέρδισαν, το κέρδισαν δίνοντας ενωμένοι σκληρούς αγώνες.

Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ολόκληρη, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση, επιδιώκουν συνεχώς να μας γυρίσουν σε εργασιακό καθεστώς χειρότερο και από αυτό που κέρδισαν οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ πριν 131 χρόνια.

Με τα μέτρα, που συνοδεύουν τα μνημόνια και τη νέα δανειακή σύμβαση και εκείνα που οι δανειστές απαιτούν και οι πολιτικοί τους συνεργάτες, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και λοιπές μνημονιακές δυνάμεις, επιδιώκουν να εφαρμόσουν, κλιμακώνεται η επίθεση των καπιταλιστών σε κάθε εργασιακό δικαίωμα και κατάκτηση. Μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία, εξασφαλίζοντας συνεχώς χρήματα για τους τοκογλύφους δανειστές και τους τραπεζίτες, με προοπτική το χρέος το 2020 να είναι όσο ήταν και το 2009 πριν την ένταξη της χώρας μας στο μηχανισμό της τρόικας.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που πρόσκεινται στις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, έχουν παραδώσει τα όπλα και δεν τολμούν να διοργανώσουν οποιαδήποτε κινητοποίηση, αφήνοντας ακάλυπτους μια σειρά κλάδους εργαζομένων που κινητοποιούνται αλλά και όλους τους εργαζόμενους που απειλούνται με κατάργηση κάθε συλλογικής σύμβασης και οδηγούνται στην ανεργία και σε μισθούς Βουλγαρίας και Κίνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη των συνδικάτων.

Αυτά τα φαινόμενα εκφράζονται εν πολλοίς και από την σημερινή ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς.

Η μόνη Δημόσια παρέμβαση και εμφάνιση είναι μια επετειακή παρουσία κάθε Πρωτομαγιά, δείγμα ολοκληρωτικής απεμπόλησης των ταξικών του χαρακτηριστικών (ούτε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ούτε ένα κάλεσμα των εργαζομένων, στις Γενικές Απεργίες της ΓΣΕΕ, για μια συγκέντρωση και δημόσια έκφραση…).

Επί πλέον ακούμε, διαβάζουμε, πληροφορούμαστε, και για καταστάσεις στο εσωτερικό του απόλυτα εκφυλιστικές: Πλασματικά σωματεία, νόθοι αντιπρόσωποι, ‘κλειστές’ αρχαιρεσίες, μονομερείς αναδείξεις διοικήσεων, δημιουργία διασπαστικών και πολλαπλών σωματείων στον ίδιο κλάδο, πάμπολλες δικαστικές εκκρεμότητες και άλλα τέτοια που οδηγούν το τοπικό κίνημα στην απόλυτη διάλυση.

Καλούμε:

– τους εργαζόμενους του Νομού να μην ανεχθούν την κάλπικη, δήθεν «αντιπροσώπευση» τους.

– τις πολιτικές δυνάμεις σεβόμενες την αυτοτέλεια των συνδικάτων και με την πολιτική τους επίδραση να συμβάλουν στην εξυγίανση της συνδικαλιστικής έκφρασης των εργαζομένων του Νομού μας.

Η εκλογική επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και οι Υποψήφιοι του, υπό αυτές τις περιστάσεις, ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της σημερινής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς σε εκδήλωση του για την Πρωτομαγιά που διοργανώνει!

Θα παραβρεθούμε, ωστόσο στο χώρο, γιατί θέλουμε να τιμήσουμε κατ΄ ελάχιστο την Ημέρα Αγώνα και Μνήμης και για να εκφράσουμε την αναγκαία ενότητα των εργαζομένων, ιδιαίτερα μάλιστα και στην σημερινή κρίσιμη για τα συνολικά μας ταξικά συμφέροντα περίοδο.

Η Πρωτομαγιά του 2012 είναι μια ευκαιρία να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων που 2 χρόνια τώρα δίνει ο λαός μας ενάντια στα μνημόνια και τους πολιτικούς εκφραστές τους.

Θα μας βρουν μπροστά τους στους δρόμους, με τις απεργίες, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις μας.

Θα μας βρουν μπροστά τους και στις κάλπες.

Οι εργαζόμενοι που έχουν έλθει μαζικά και κατ’ επανάληψη στο προσκήνιο όλο το προηγούμενο διάστημα, με 19 γενικές απεργίες, καταλήψεις, κλαδικές κινητοποιήσεις, το κίνημα των πλατειών, το κίνημα ενάντια στα χαράτσια και τόσα άλλα, έχουν αναδείξει τα αιτήματά τους.

Αυτό τον κόσμο και αυτά τα αιτήματα δεσμεύεται να εκφράσει πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενωτικά, διεκδικώντας, με κάθε πολιτικό μέσο, συνεργασία για τη συμπαράταξη της Αριστεράς.

Με πλαίσιο τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Προβάλλοντας σαν εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Επιμένοντας στην ανατροπή των μνημονίων, και όλων των αντιλαϊκών μέτρων.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Απρίλιος, 2012, 12:08 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr