Συνέντευξη τύπου των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στην Καστοριά

Να επενδύσουμε στην κρίση χτίζοντας μια πράσινη διέξοδο.Τη δική τους εκδοχή για την κρίση, τη διέξοδο και τις προοπτικές του Ν. Καστοριάς έδωσαν χθες Δευτέρα σε συνέντευξη τύπου οι Οικολόγοι Πράσινοι.

 

Έγινε παρουσίαση του ψηφοδελτίου από την κ. Φίλιππο Δραγούμη, μέλος του Πανελλαδικού συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων και δημ. Συμβούλου Αθηναίων. Οι υποψήφιοι της εκλογικής Περιφέρειας Καστοριάς είναι:

  • Δραγούμη Ελένη, Ζωγράφος. Ασχολείται με τη ζωγραφική πάνω σε χαρτί με τέμπερες και οι συνθέσεις της είναι εμπνευσμένες κυρίως από λαϊκά μοτίβα διαφόρων πολιτισμών.
  • Φουρκιώτη Νικολέτα. Γεννημένη στη Γερμανία μετακόμισε στο Βογατσικό Καστοριάς, επιλέγοντας τη ζωή κοντά στη φύση. Μέλος πολιτιστικών και περιβαλλοντικών συλλόγων.

Στη συνέχεια ο συντονιστής της ομάδας οικονομίας των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Πετράκος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα διανύει τον πέμπτο χρόνο ύφεσης, ενώ ήδη από το τέλος του 2011 όλη η ζώνη του ευρώ έχει περάσει σε 4 χρόνια σε ύφεση. Το αδιέξοδο είναι προφανές και απαιτείται ευρωπαϊκή λύση καθώς και ευρωπαϊκές συμμαχίες κόντρα στο νεοφιλελεύθερο διευθυντήριο Μέρκελ Σαρκοζί. Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι όχι μόνο ήταν οι πιο διαπρύσιοι υποστηρικτές της Ελλάδας στην Ευρώπη αλλά και έγκαιρα, το 2009 ζήτησαν την έκδοση ευρωομολόγων για να βοηθηθούν οι αδύνατες οικονομίες της Ευρωζώνης και μια πράσινη στροφή της οικονομίας με τη δημιουργία 5 εκ. νέων πράσινων θέσεων εργασίας. Η νέα Δανειακή Σύμβαση είναι εξοντωτική και αδιέξοδη, τα μέτρα που προβλέπει να ληφθούν μετά τις εκλογές είναι περισσότερα από αυτά που έχουν εφαρμοστεί ήδη φέρνοντας τον ελληνικό λαό σε απόγνωση. Όμως η λογική άσπρο – μαύρο δε βοηθά. Δεν είναι λύση η επιστροφή στη δραχμή κι η μονομερής χρεοκοπία Χρειάζεται ριζική αναδιαπραγμάτευση ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ για προσαρμογή που θα διασφαλίζει τα συλλογικά αγαθά και υπηρεσίες, και θα δίνει διέξοδο με πράσινη στροφή παραγωγής – υπηρεσιών – υποδομών, που μπορεί να δημιουργήσει 100.000 νέες πράσινες θέσεις εργασίας.

 

Παίρνοντας μετά το λόγο ο κ. Φίλιππος Δραγούμης υπογράμμισε ότι «το πελατειακό πολιτικό σύστημα προσπάθησε με τις αποτυχημένες συνταγές των μνημονίων να περισώσει τον εαυτό του, φορτώνοντας μονόπλευρα τα βάρη στους αδύνατους. Όμως οι αιτίες της κρίσης μένουν άθικτες: διαφθορά, φοροδιαφυγή, αντιπαραγωγικό κράτος, κομματισμός, συντεχνίες. Είναι καιρός να αλλάξουμε πολιτικές και πολιτικούς. Τα Πράσινα κόμματα της Ευρώπης έχουν επιτύχει θαύματα σε όσες Περιφέρειες και Δήμους της Ευρώπης συμμετείχαν, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών. Στην Ελλάδα ο στόχος για πράσινη ανάπτυξη έμεινε γράμμα κενό επι 20 χρόνια για να την «ανακαλύψει» ξαφνικά ο Γ. Παπανδρέου και να τη μετατρέψει σε .. πράσινα άλογα ! Οι πολίτες πρέπει να ξεπεράσουν δεκαετίες εξάρτησης από το πολιτικό σύστημα, να ξεσυνηθίσουν την τριβή με τη διαφθορά και να επενδύσουν στο μέλλον. Σε αυτές τις εκλογές σκεφτόμαστε καθαρά και ψηφίζουμε Οικολόγους Πράσινους»

 

Τελευταία μίλησε ο υποψήφια Καστοριάς Νικολέτα Φουρκιώτη, που εστίασε στα τοπικά θέματα. «Οι Οικολόγοι Πράσινοι», είπε, « έχουν στο ενεργητικό τους πληθώρα παρεμβάσεων στα προβλήματα της Περιφέρειας, τα οποία έχουν προωθήσει ως το Ευρωκοινοβούλιο (Πάρκο Πετσάλνικου, Αναφορά σε βάρος της ΔΕΗ, Οικολογική ανασυγκρότηση της υπαίθρου, πολλές περιπτώσεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος κλπ), καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις για το αύριο. Το πράσινο σχέδιο για 3000 νέες θέσεις εργασίας έχει παραδοθεί εδώ και 2 χρόνια στην Πολιτεία. Τέλος τόνισε ότι στις σημερινές συνθήκες είναι ευκαιρία για την Καστοριά να διαφοροποιήσει την παραγωγική της βάση και να ενισχύσει την θέση της στον εθνικό καταμερισμό προωθώντας την οικονομική αλλά και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

 

2-5-2012

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Μάιος, 2012, 11:09 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr