Μέχρι και 7 Μαΐου η έκθεση γούνας Καστοριάς

Με τη συμμετοχή 160 εκθετών από την Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Τουρκία, Αμερική, Καναδά που υπερκάλυψαν το Εκθετήριο Δημοπρατήριο Γούνας Καστοριάς έγιναν σήμερα από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο και την Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κα Ρόδη Κράτσα τα εγκαίνια της 37ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας που θα διαρκέσει μέχρι και τις 7 Μαΐου.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» κ. Ηρακλής Καλλισθένης τόνισε ότι « δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η διοργάνωση μιας πολύ επιτυχημένης Έκθεσης».

Ο κ. Καλλισθένης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην παγκόσμια αγορά δερμάτων, τα οποία εμφανίζουν συνεχή άνοδο. Αυτό το θέμα, είπε, μας ανησυχεί γιατί οι τιμές έχουν αυξηθεί πάρα πολύ. 

Κατά την άποψή του , η νέα Κυβέρνηση, πρέπει να χρησιμοποιήσει το εργαλείο της χρηματοδότησης από τα κοινοτικά προγράμματα για να πετύχει το στόχο της. Όχι μόνο η Κυβέρνηση αλλά και οι έμποροι. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν άμεση ανάγκη να χρηματοδοτηθούν για να μπορέσουν να επιβιώσουν στην ακρίβεια τη μεγάλη. Χρειαζόμαστε την εξωστρέφεια. Οι εκθέτες της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς είναι γνώστες της κατάστασης και θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να πραγματοποιηθούν καλές συνεργασίες.

Ο κ. Καλλισθένης τέλος παρουσίασε τα σχέδια του νέου Εκθετηρίου-Δημοπρατηρίου η ανέγερση του οποίου πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στον Ιούλιο κοντά στην περιοχή ΒΙΠΑ της Καστοριάς σ’ ένα οικόπεδο 32 στρεμμάτων.

Όπως είπε ο κ. Πρόεδρος θα είναι ένα κτίριο 13.500 τετραγωνικών μέτρων το διπλάσιο σε μέγεθος από το υπάρχον και το κόστος του προϋπολογίζεται σε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο πρόκειται να ενταχτεί στο ΕΣΠΑ με μια χρηματοδότηση της τάξεως του 50%.

Στο νέο Εκθεσιακό Κέντρο που θα κτιστεί από τον Σύνδεσμο και με τη στήριξη όλων των γουνοποιών της Δυτικής Μακεδονίας θα παρουσιάζουμε μια από τις καλύτερες Εκθέσεις στον κόσμο κατέληξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου.

Η γούνα αποτελεί για τη Δυτική Μακεδονία εθνικό πλούτο που δίνει δουλειές στην ακριτική περιοχή η οποία μαστίζεται από την ανεργία ενώ όπως είναι γνωστό φέρνει και συνάλλαγμα εκατομμυρίων ευρώ.

Υπολογίζεται ότι ο συνολικά ωφελούμενος από την γουνοποιία αριθμός ατόμων είναι δεκάδες χιλιάδες ενώ η Καστοριά είναι η τρίτη μετά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη σε εξαγωγές.

ΣΑΒΒΑΤΟ – 5 ΜΑΪΟΥ 2012

Ώρες Λειτουργίας: 9:00 – 19:00

Ημερίδα για τη Μόδα : 15:00 με θέμα : “Who are you?” – Ομιλητής : Βασίλης Καρντάσης – Καθηγητής του Royal College of Art του Λονδίνου.

ΚΥΡΙΑΚΗ – 6 ΜΑΪΟΥ 2012

Ώρες Λειτουργίας: 9:00 – 19:00

Ομιλία με θέμα : «Διαδικτυακή διαχείριση φήμης με τη χρήση κοινωνικών δικτύων» – Ομιλητής : Petros Calafatidis – Social Media Consultant

ΔΕΥΤΕΡΑ – 7 ΜΑΪΟΥ 2012

Ώρες Λειτουργίας: 9:00 – 19:00

Ημερίδα στα πλαίσια της «Εβδομάδας Γούνας» σε συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς :

19:30 με θέμα : «Η Ιστορία της Γούνας και η συμβολή των γουνοποιών στους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους». – Ομιλητής : Πουλιόπουλος Λεωνίδας, Οικονομολόγος, Καθηγητής Εφαρμογών στο Τ.Ε.Ι. Δυτ. Μακεδονίας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Μάιος, 2012, 12:35 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΓΟΥΝΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr