Κυριακή κοντή γιορτή!

Του Β.Κωνσταντίνου –

Ο καθένας στην κάλπη πάει μόνος του .Αυτός  και η συνείδησή του. Αυτός και το παρελθόν του ,αλλά ταυτόχρονα αυτός  και το μέλλον του. «΄Ηλθε η σειρά του.» Ο δικαστικός  υπενθυμίζει τον ψηφοφόρο που τα έχει ψιλοχαμένα   να συντομεύει .Ρίχνει το ψηφοδέλτιό του. Το ψηφοδέλτιο της οργής; Της τιμωρίας; Της εκδίκησης; Της απόγνωσης; Ή μήπως το ψηφοδέλτιο της ανάκτησης της αξιοπρέπειά του, της  ελπίδας, της ανάκαμψης ,της επανεκκίνησης της οικονομίας ,του κράτους του; Ποιο ψηφοδέλτιο έπεσε μέσα στην κάλπη. Μήπως τα συνδύασε όλα μαζί; ΄Η μήπως έκανε έναν συνδυασμό; Λένε ότι ο λαός έχει πάντα δίκιο στις εκλογές. Προσωπικά δεν το αποδέχομαι ούτε και το απορρίπτω. Είναι σίγουρο ότι μεμονωμένα κάποιοι έχουν σίγουρα  δίκιο. ΄Οταν αυτοί αθροίζονται και γίνονται  πολλοί τότε  μπορεί και ο λαός να έχει δίκιο .Πόσοι ψηφίζουν σίγουρα και φανερά; Πόσοι υπερασπίζονται συνέχεια και επί μακρόν την ψήφο τους; Πόσοι δεν δηλώνουν κοψοχέρηδες; Επομένως μπορεί από μεγαλοθυμία να λέμε ο λαός έχει πάντα δίκιο  αλλά αν το αναλύσουμε το αναιρούμαι αμέσως. Γι’ αυτό :Τι έχετε να απαντήσετε στο «Ο λαός έχει δίκιο όταν το αποτέλεσμα των εκλογών τον φέρνει σε καλύτερη θέση !»Και κυρίως όταν η τωρινή του θέση είναι άθλια. Όταν  είναι όπως σήμερα  μέσα στην κρίση « λασπωμένος ,κουρασμένος, αποκαρδιωμένος».  Αλλά  αυτό δεν μετριέται παρά μόνο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα .Για αυτό θα έλεγα ότι σήμερα είναι προτιμότερο να στηριχθούμε  στο «ένστικτο της επιβίωσης», στην διαίσθηση της επιλογής  του σωστού  δρόμου . Γιατί  στην προεκλογική εκστρατεία είχαμε μία επανάληψη από τα ίδια. Το παλιό μας καθήλωσε. Ο καθένας είπε  τα δικά του! Περισσότερο  ήθελε  την επιβεβαίωση των απόψεών του παρά τον  διάλογο!. Ο λαϊκισμός  ο κρατικισμός , οι εύκολες λύσεις, τα  ψέματα, οι υποσχέσεις, οι πελατειακές σχέσεις, η διαφθορά δεν έχουν  ρημάξει μόνο  την χώρα αλλά και την ελπίδα αυτού του τόπου . «Το παλιό μας καθηλώνει και το καινούργιο αργεί να έλθει.» Καλό βόλι αγαπητοί μου!
Υγ. Δεχτείτε αυτό το κείμενο σαν μια φιλική  κουβέντα  που θα ήθελα να κάνω μαζί σας .Τίποτα περισσότερο .

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Μάιος, 2012, 6:53 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr