Απομάκρυναν αρκούδα από το Τσοτύλι

«Πληθαίνουν τα περιστατικά, όπου η αρκούδα προσεγγίζει κατοικημένες περιοχές». Τα παραπάνω ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο επιστημονικός συνεργάτης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, δασολόγος Κυριάκος Σκορδάς, με αφορμή την επιχείρηση απομάκρυνσης μιας αρκούδας στο Τσοτύλι Κοζάνης.

Πρόκειται για μια θηλυκή αρκούδα, που μαζί με το μικρό της, είχε φωλιάσει σε θάμνους ,  μέσα στον οικισμό του δημοτικού διαμερίσματος Τσοτυλίου του δήμου Βοΐου Κοζάνης, σε «απόσταση αναπνοής» από τα τελευταία σπίτια.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με την έγκριση και καθοδήγηση του δασαρχείου Τσοτυλίου, σε συνεργασία με τον τοπικό Κυνηγετικό Σύλλογο, την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, τον «Αρκτούρο» και το δήμο Βοΐου. Η επιχείρηση αφορούσε τη σταδιακή καταστροφή του φυτοφράκτη, τη φόρτωση και την απομάκρυνση της βιομάζας, ώστε να εξαναγκαστεί η αρκούδα να μετακινηθεί σε άλλη περιοχή.

«Η καταστροφή της φωλιάς του ζώου, αλλά και η αποψίλωση της βλάστησης στη γύρω περιοχή έγινε με σκαπτικά μηχανήματα, την ώρα που απουσίαζε η αρκούδα», είπε ο κ. Σκορδάς και συμπλήρωσε ότι η αρκούδα ήταν «γνώριμη» στους κατοίκους της περιοχής. «Μάλιστα, τα μικρά παιδιά, μετά το μάθημά τους, έπαιρναν τα ποδήλατά τους και προσέγγιζαν από περιέργεια το ζώο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τώρα, πια, ο τετράποδος φίλος των παιδιών … απομακρύνθηκε.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Μάιος, 2012, 1:27 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr