Από δω και πέρα μισθοί πείνας.. 510 ευρώ

Σήμερα ξεκινάει το θρίλερ συρρίκνωσης των μισθών για περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ μισθωτών μέχρι τα επίπεδα της μεταμνημονιακής Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΕΕ) καθώς έληξε χθες η ισχύς της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων. Συγκεκριμένα, σε αυτή τη φάση η ημερομηνία της 15ης Μαΐου για τη λήξη του τριμήνου και την εφαρμογή της μετενέργειας αφορά 10 Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) από τις συνολικά 151, σύμφωνα με χθεσινές διευκρινήσεις του υπουργείου Εργασίας. Αν ήδη δεν έχει συναφθεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, στις περιπτώσεις αυτές, ο εργοδότης νομιμοποιείται, ωστόσο δεν υποχρεούται, να προσαρμόσει τους μισθούς στο βασικό μισθό της κλαδικής σύμβασης συν τα τέσσερα προβλεπόμενα επιδόματα (τέκνου, πτυχίου, επικινδυνότητας και θέσης), χωρίς τη σύμφωνα γνώμη του εργαζομένου. Επιπλέον για τις 25 ΣΣΕ που έληξαν ή καταγγέλθηκαν μετά τις 14 Φλεβάρη του 2012 «τρέχει» το τρίμηνο το οποίο προβλέπεται με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης Παπαδήμου από την ημερομηνία καταγγελίας ή λήξης τους. Σε περίπτωση που αυτό παρέλθει άπρακτο, ο εργοδότης νομιμοποιείται μονομερώς να προσαρμόσει τους μισθούς με βάση τα μετά μνημονίου δεδομένα. Ακόμη, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «για τις ΣΣΕ που έληξαν ή καταγγέλθηκαν πριν από τις 14 Αυγούστου του 2011 και μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί νέα Συλλογική Σύμβαση, οι κανονιστικοί όροι τους έχουν μεταβληθεί σε συμβατικούς όρους ατομικής συμφωνίας και μεταβάλλονται μόνο με τη σύμφωνα γνώμη των συμβαλλόμενων μερών». Τέλος, για τις 73 κλαδικές συμβάσεις που είναι σήμερα σε ισχύ, μέχρις ότου λήξουν ή καταγγελθούν από τις αντίστοιχες εργοδοτικές οργανώσεις, συνεχίζεται το υφιστάμενο καθεστώς με ότι προβλέπεται στους όρους των ΣΣΕ για τις αμοιβές.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Μάιος, 2012, 6:04 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr