Δ.Ε.Υ.Α.Κ.- Μειώσεις στην τιμή του νερού, καθιέρωση Οικονομικού & Κοινωνικού Τιμολογίου

Εισήγηση Πετκανά για μειώσεις Στα πλαίσια της νέας Νομοθετικής Ρύθμισης με τον Ν. 4071/12, επιτρέπεται για πρώτη φορά, η χρέωση μηνιαίου Πάγιου Τέλους, το οποίο καθορίζεται ανταποδοτικά για την κάλυψη μέρους του ελάχιστου κόστους λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης. Με το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς (ενσωμάτωση στα τέλη ύδρευσης του ειδικού τέλους 80% και της αύξησης του ΦΠΑ στο 23%) προκλήθηκαν αυξήσεις στα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης και ειδικότερα στις χαμηλότερες καταναλώσεις. Το Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ (Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης Ελλάδος) οδηγήθηκε προηγουμένως σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, όπου αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, η τροποποίηση του συγκεκριμένου νόμου ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα διαφοροποίησης των τιμολογίων στις ΔΕΥΑ της χώρας.

Μετά την οριστικοποίηση των τροποποιήσεων του νόμου και τη δυνατότητα αλλαγών τιμολογιακής πολιτικής, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. σταθμίζοντας και την δυσχερή οικονομική κατάσταση πολλών καταναλωτών λόγω της οικονομικής κρίσης, στη συνεδρίαση της 14/05/2012, παρουσία του Δημάρχου Καστοριάς, με στόχους τη βελτίωση της τιμολογιακής πολιτικής και την ελάφρυνση των ευπαθών ομάδων πολιτών, αποφάσισε ομόφωνα:

 1. Την εφαρμογή «Οικονομικού Τιμολογίου κατανάλωσης».

 2. Την καθιέρωση «Κοινωνικού Τιμολογίου» βάση πραγματικών αντικειμενικών κριτηρίων.

 3. Την κατάργηση της υπάρχουσας διαφοροποίησης της θερινής με τη χειμερινή κατανάλωση.

Η εφαρμογή των τριών παραπάνω μέτρων, κοινωνικής δικαιοσύνης των πολιτών, θα έχει ως τελικό αποτέλεσμα, τη μείωση της χρέωσης του νερού, στα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. έως 25%.

Δελτίο Τύπου – Τομέας Ενημέρωσης ΔΕΥΑΚ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Μάιος, 2012, 10:40 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr