Εκλογές με πρωθυπουργό τον Πικραμμένο

Ποιος είναι ο νέος πρωθυπουργός.Παναγιώτης Πικραμμένος: Από την προεδρία του ΣτΕ στο Μέγαρο Μαξίμου-

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Παναγιώτης Πικραμμένος είναι ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Πρόκειται για έναν άψογο νομικό, μετριοπαθή και συγκροτημένο άνθρωπο. Τοποθετήθηκε πρόεδρος του ΣτΕ τον Ιούλιο του 2009 και είναι 67 ετών. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός ήταν ο νεότερος αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και προκειμένου να επιλεγεί για τη θέση του προέδρου του ΣτΕ παρακάμφθηκαν έξι αρχαιότεροι συνάδελφοί του.
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός είναι γνώστης της γαλλικής γλώσσας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (D.E.S. Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου των Παρισίων Paris II). Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και μπήκε στο δικαστικό σώμα τον Ιούνιο του 1976. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Έχει διατελέσει διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστών.
Η επιλογή του κ. Πικραμμένου για την θέση του προέδρου του ΣτΕ, το καλοκαίρι του 2009, είχε τύχει της αποδοχής του συνόλου σχεδόν των μελών του τότε υπουργικού συμβουλίου. Μάλιστα, την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου φέρεται να είχε στηρίξει η οικογένεια Μητσοτάκη με την οποία ο κ. Πικραμμένος διατηρεί φιλικούς δεσμούς.
Συνάδελφοί του θεώρησαν, τότε, την τοποθέτησή του στη θέση του προέδρου του ΣτΕ ως μια ορθή απόφαση καθώς – όπως σημείωναν – πρόκειται για ένα δικαστή με άψογη νομική κατάρτιση, μετριοπαθή και συγκροτημένο.
Κατά τη θητεία του στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ο κ. Πικραμμένος μετείχε σε πολλές σημαντικές αποφάσεις του Ε΄ Τμήματος για την προστασία του περιβάλλοντος. Ήταν εισηγητής στην υπόθεση του νέου Μουσείου της Ακροπόλεως και είχε ταχθεί υπέρ της συνέχισης των οικοδομικών εργασιών. Έκρινε αντισυνταγματική την προσωποκράτηση και είχε βάλει «φρένο» στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.protothema.gr
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Μάιος, 2012, 4:59 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr