Φοροκαταιγίδα μετά τις εκλογές – Ζητούν να ψηφίσουμε αυτούς που μας ξετίναξαν οικονομικά

Βουλευτές υπουργοί, τοπικά και πανελλαδικά μας ζητούν να στηρίξουμε πρόσωπα κόμματα και πολιτικές που ισοπέδωσαν οικονομικά την χώρα. Χαράτσια,φόροι,μειώσεις ανεργία – Δείτε πολύ αναλυτικά και άμεσα τι πρέπει να πληρώσουμε εμείς και όχι αυτοί για να συμμετέχουμε στην δήθεν σωτηρία του έθνους μας

Όλες τις πρόσθετες επιβαρύνσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και συγκεκριμένα αυτές που προκύπτουν από την ειδική εισφορά αλληλέγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, τον φόρο εισοδήματος, το ειδικό τέλος ακινήτων, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και τα τέλη κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική», από τους φόρους αυτούς αναμένονται έσοδα ύψους 8,5 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν:

* Ειδική εισφορά αλληλεγγύης έτους 2012. Οι φορολογούμενοι θα κληθούν αμέσως μετά την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων, με τα εισοδήματα του 2011, που λήγει στις 15 Ιουνίου, να πληρώσουν έως και το Δεκέμβριο την εισφορά αλληλεγγύης, η οποία κυμαίνεται από 1% έως και 4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

Η ειδική εισφορά επιβάλλεται σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ με συντελεστές:

* 1% για εισοδήματα από 12.000 – 20.000 ευρώ.

* 2% από 20.000 – 50.000 ευρώ

* 3% από 50.000 – 100.000 ευρώ.

* 4% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.

** Τέλος επιτηδεύματος έτους 2012. Στο δεύτερο εξάμηνο περίπου 900.000 μικρομεσαίοι επιτηδευματίες θα πληρώσουν ξανά τέλος επιτηδεύματος, το οποίο θα είναι αυξημένο από τα 300 στα 500 ευρώ για όσους εδρεύουν σε πόλεις άνω των 200.000 κατοίκων και στα 400 ευρώ για όσους εδρεύουν σε πόλεις κάτω των 200.000 κατοίκων. Για κάθε υποκατάστημα θα επιβαρυνθούν με επιπλέον ποσό τέλους επιτηδεύματος ύψους 300 ευρώ.

** Φόρος εισοδήματος έτους 2012. Ο φόρος εισοδήματος που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος περίπου 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά θα είναι πολλαπλάσιος σε σχέση με πέρυσι, καθώς, εκτός από τη μείωση του αφορολογήτου ορίου, έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι σημαντικές περικοπές σε φοροαπαλλαγές και εκπτώσεις φόρων, αλλά και τα νέα αυξημένα τεκμήρια διαβίωσης.

** Ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων για το έτος 2012. Το ειδικό τέλος επί των ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα από 5 εκατ. νοικοκυριά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Αν αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όπως ορίζει το Μνημόνιο, τα ποσά του ειδικού τέλους θα είναι αυξημένα σε σύγκριση με τα περυσινά.

Το γεγονός φυσικά ότι το εν λόγω τέλος δεν συμπεριελήφθη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ  του τρέχοντος μηνός, ενδέχεται να οδηγήσει στη μείωση του αριθμού των δόσεων εξόφλησής του από τις πέντε που ήταν σε τέσσερις έως τον Ιανουάριο του 2013. Εφέτος το συγκεκριμένο τέλος προσδιορίζεται με βάση τα στοιχεία ιδιοκτησίας της 31ης Μαρτίου 2012.

** Φόρος Ακίνητης Περιουσίας έτους 2011. Το φετινό ΦΑΠ θα κληθούν να πληρώσουν, περισσότεροι από 2 εκατ. φορολογούμενοι, οι οποίοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2011 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα των οποίων η αντικειμενική αξία ξεπερνά το αφορολόγητο όριο των 400.000 ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει υπολογίσει ότι θα σταλούν εκκαθαριστικά σε περίπου 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έχουν ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Το μέσο ποσό πληρωμής θα ανέλθει σε 1.000 ευρώ.

** Τέλη κυκλοφορίας έτους 2013. Στο δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2012 θα καταβληθούν απ’ όλους τους κατόχους οχημάτων τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2013, τα οποία αναμένεται να είναι και πάλι αυξημένα τουλάχιστον κατά 10%.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Μάιος, 2012, 2:59 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

7 Σχόλια για “Φοροκαταιγίδα μετά τις εκλογές – Ζητούν να ψηφίσουμε αυτούς που μας ξετίναξαν οικονομικά”

 1. Επειδή το κάνεις τόσο μεγάλο θέμα ότι έκανα μερικά ορθογραφικά λάθη και το λες και το ξαναλές. Θέλω να σε πληροφορήσω, ορισμένα πράγματα αν και δεν υπάρχει λόγος, αλλά εν μπάσει περιπτώσει θα σου τα πω Εγώ λείπω από την Ελλάδα πενήντα χρόνια, και όπως καταλαβαίνεις ,( εάν μπορείς να με καταλάβεις) τα ελληνικά μου από πρώτη γλώσσα ύστερα από τόσα χρόνια μοιραία έγιναν δεύτερη γλώσσα .2) Δεν ξέρω τη εννοείς να με χαρακτηρίζεις παπαγαλάκι. Πάντως όσα έχω κάνη εγώ για την πατρίδα μου τα μισά να κάνατε εσείς δεν θα φθάναμε σ, αυτό το χάλι

 2. Ανώνυμος ο Καστοριανός

  Φίλε Dimitris ο παππούς σου το ξέρει ότι ετοιμάζεσαι να ψηφίσεις ναζιστές; Κι αν ναι, είναι υπερήφανος για σένα; Εκτός αν ήταν και αυτός στα νιάτα του ναζιστής και δεν πολέμησε τους Γερμανούς, αλλά ήταν χαφιές τους…

 3. Dimitris

  Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει ο τόπος !!! τελειώσαμε, δεν υπάρχει άλλη επιλογή !!!

 4. bourou bourou

  Δικαίωμά μου είναι να Ψηφίσω (πρόσεξε και πάλι την ορθογραφία…. δεν τα πας και πολύ καλά στον τομέα αυτό…. το ψηφίζω γράφεται με ι – γιώτα…) ότι θέλω, τρουγιουρου (μια λέξη που μόνον εσύ καταλαβαίνεια, αλλά τέλος πάντων.) όπως λές εσύ. Την προπαγάνδα σταμάτα σαν παπαγαλάκι και την κινδυνολογία. Αυτό ήθελα να σου πω αλλά δεν μπόρεσες να το καταλάβεις, οπότε στο έκανα «λιανά» για να το καταλάβεις Ο λαός ξέρει καλύτερα και δεν θέλει μπλαμπλασωτήρες.

 5. Εσύ μια και είσαι bourou bourou δικαίωμα σου είναι να ψηφήσεις ανθρώπους από τρουγιουρου

 6. bourou bourou

  Συμφωνώ ότι οι πολιτικΟΙ της χώρας οδήγησαν την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αλλά όταν πρέπει να διαλέξουμε από τα δΥΟ κακά το λιγότερο κακό και εννοώ την παραμονή μας στην ευρωπαϊκΗ ένωση .θα πρέπει να ρίξΟΥμε λίγο νερό στο κράσΙ μας και να ψηφίσΟΥμε εκείνους που πιστεύουν ότι η παραμονή της Ελλάδας στην ένωση είναι απαραίτητη. Αλλιώς εάν φύγουμε από την ευρωπαϊκΗ θα πούμε το ψωμί ψωμάκι.
  Πρώτα απο όλα, λίγο μα λίγο ορθογραφία και δεύτερον, τώρα δεν λέμε το ψωμί ψωμάκι, έχουμε κρουασάν βουτύρου, κέϊκ και τσουρέκι. Μας κοροιδεύεις ρε φίλε CHRISTOS????

 7. Συμφωνώ ότι οι πολιτική της χώρας οδήγησαν την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αλλά όταν πρέπει να διαλέξουμε από τα διό κακά το λιγότερο κακό και εννοώ την παραμονή μας στην ευρωπαϊκοί ένωση .θα πρέπει να ρίξομε λίγο νερό στο κράση μας και να ψηφίσομε εκείνους που πιστεύουν ότι η παραμονή της Ελλάδας στην ένωση είναι απαραίτητη. Αλλιώς εάν φύγουμε από την ευρωπαϊκοί θα πούμε το ψωμί ψωμάκι

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr