ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ-Ο Δημόσιος προεκλογικός διάλογος φαίνεται από τα πράγματα ότι περιορίζεται ασφυκτικά στις κεντρικές εκφωνήσεις των κομμάτων στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης.

Η «ανατύπωση» του διαλόγου αυτού στην περιφέρεια λίγα έχει να προσφέρει αν περιοριστεί και αυτός στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα αν προσπαθεί μονομερώς να αναπαράγει τις κεντρικές «γραμμοφωνήσεις».

Προτείνουμε λοιπόν με πρωτοβουλία κοινωνικών φορέων, φορέων της Αυτοδιοίκησης των Δήμων και Τοπικών Ενοτήτων και Διαμερισμάτων, του συνδικαλιστικού κινήματος, των επαγγελματικών ενώσεων, των πολιτιστικών συλλόγων, των συλλόγων γειτονιάς να ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος με εκπροσώπους κομμάτων και υποψηφίους από κοινού για τοπικά και ειδικά θέματα ώστε να υπάρξει και η δυνατότητα οι τοπικές κοινωνίες να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα τους άμεσα.

Η πρόταση προσφέρει απόλυτη οικονομία και άμεση αποτελεσματικότητα στον πολιτικό διάλογο και αναβαθμίζει κατά πολύ την τοπική παρουσία, των υποψηφίων και των τοπικών κομματικών οργανισμών.

Αντικειμενικά ωθεί σε περισσότερη συμμετοχή την κοινωνία και προπαντός την από κοινού διάγνωση των προβλημάτων και εξ αυτού τις ανάλογες προτάσεις διεξόδου.

Ιδιαίτερα θα πλουταίνει το εύρος του τοπικού προγραμματικού λόγου, η επικαιρότητα του και ικανότητα του να παράγει αποτελέσματα.

Θα μπορούσε να οργανωθεί επίσης μια παρουσία των «πρώτων» των ψηφοδελτίων (που θα προκύψουν οι δυο βουλευτές) είτε σε μια δημόσια εκδήλωση μαζικών φορέων είτε ακόμη σε συνεργασία με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ακόμη θα μπορούσε, αν δεν ευοδωθεί η παραπάνω εκδοχή, να διεξαχθεί ανάμεσα στους «πρώτους» μια αντιπαράθεση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Μάιος, 2012, 8:29 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr